کد خبر : 1580
تاریخ انتشار : یکشنبه 23 فوریه 2020 - 22:53

سم بوتولیسم

سم بوتولیسم
بوتولیسم یک نوع مسمومیت غذایی خطرناک است که در اثر مصرف کنسرو ماهی تن و ماهی هایی که دچار فساد شده اند ممکن است ایجاد شود. مسمومیت بوتولیسمی توسط باکتری کلستریدیوم بوتولینوم ایجاد می شود.

 

سم بوتولیسم

بوتولیسم یک نوع مسمومیت غذایی خطرناک است که در اثر مصرف کنسرو ماهی تن و ماهی هایی که دچار فساد شده اند ممکن است ایجاد شود. مسمومیت بوتولیسمی توسط باکتری کلستریدیوم بوتولینوم ایجاد می شود. این باکتری در خاک و آب وجود دارد و در مواد غذایی، پروتئین سمی به نام بوتولین تولید می‌کند که مصرف آن باعث مسمومیت میشود. بوتولین بر روی سیستم عصبی اثر می‌گذارد و ایجاد مشکل می نماید.

علائم

بعد از مصرف مواد غذایی آلوده به سم بوتولیسم ۱۲ الی ۳۶ ساعت بعد اسهال و استفراغ به همراه ضعف و رنگ پریدگی ایجاد می شود. بعد از آن دهان و گلو خشک شده و بیمار نمی تواند غذا را خوب ببلعد. پس از مدت کوتاهی ماهیچه های صورت، زبان، دست و پا فلج شده و تنفس قطع میشود  و بیماری در اثر خفگی  و از کار افتادن قلب فوت می‌کند.

راه های انتقال

مصرف کنسروهای سبزی مثل اسفناج، نخودفرنگی و لوبیا

مصرف کنسروهای گوشتی مثل تن ماهی

مصرف لبنیات مثل کشک

مصرف محصولات دودی مثل انواع ماهی دودی

 

سم بوتولیسم

 

سم بوتولیسم در کنسرو میوه‌ها تولید نمی شود

چون در کنسرو میوه ها،شرایط اسیدی است و باکتری کلستریدیوم بوتولینوم نمی‌تواند در شرایط اسیدی رشد کرده و تولید سم کند. بنابراین کنسرو میوه ها نمی تواند از نظر بوتولیسم خطرناک باشد.

راه های پیشگیری

مواد غذایی کنسرو شده قبل از مصرف به مدت ۲۰ دقیقه جوشانده شود تا در صورت وجود باکتری در کنسرو به طور کامل از بین برود.

از مصرف کنسرو های باد کرده، بر آمده و زنگ زده جداً خودداری شود.

به هیچ وجه کنسروهای باد کرده باز نشود چون در صورت پاشیده شدن محتوای آن در چشم و یا تنفس گاز ناشی از کنسرو عواقب وخیمی بر جای می گذارد.

از تهیه کنسرو ها در منازل به دلیل کمبود امکانات خودداری شود.

به تاریخ تولید و تاریخ انقضای کنسرو هنگام مصرف توجه شود.

از خوراندن عسل به نوزادان زیر یکسال جداً خودداری شود چون نوزادان سیستم ایمنی کاملی ندارند و دچار مسمومیت بوتولیسمی میشوند.

این باکتری در یخچال هم قادر به رشد می باشد. بنابراین نگهداری کنسرو در یخچال نمی تواند مانع رشد باکتری شود.

 

برچسب ها :

ناموجود
ارسال نظر شما
مجموع نظرات : 1 در انتظار بررسی : 0 انتشار یافته : ۱
  • نظرات ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط مدیران سایت منتشر خواهد شد.
  • نظراتی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهد شد.
  • نظراتی که به غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نخواهد شد.