کد خبر : 569
تاریخ انتشار : پنج‌شنبه 19 سپتامبر 2019 - 0:18

اصول نگهداری انواع روغن

اصول نگهداری انواع روغن
چربی ها و روغن ها یکی از مهمترین اجزای مواد غذایی هستند.مهمترین عوامل فساد این ماده غذایی هوا، رطوبت، نور و درجه حرارت است.

اصول نگهداری انواع روغن – چربی ها و روغن ها یکی از مهمترین اجزای مواد غذایی هستند مهمترین مسئله در مورد آنها، مسئله فساد است. مهمترین عوامل فساد این ماده غذایی هوا، رطوبت، نور و درجه حرارت است. نور به شدت سبب تغییر رنگ و طعم در چربی ها و روغن ها می شود. بنابراین نباید روغن ها در معرض نور مستقیم قرار گیرند. در هنگام پخت مواد غذایی، استفاده از درجه حرارت بالا سبب تغییر رنگ و طعم در روغن ها و خروج دود از آنها می شود. قرار دادن روغن ها در محل گرم نیز باعث فساد آنها میشود.
اصول نگهداری انواع روغن اصول نگهداری انواع روغن
روغن زیتون: این نوع روغن به صورت روغن زیتون طبیعی (ممتاز، درجه یک، معمولی) ، روغن زیتون تصفیه شده و روغن زیتون مخلوط (خام و تصفیه شده) وجود دارد. این روغن بهترین روغن برای مصرف است.
روغن کنجد: این نوع روغن پایداری خوبی در برابر اکسید شدن دارد.
روغن کلزا(کونولا): این روغن نیز از نظر مقدار ویتامینها دارای ارزش غذایی است و غنی از امگا۳ می باشد.
روغن ذرت: دارای ویتامین های مفیدی است.
روغن افتابگردان: این روغن دارای اسیدهای چرب غیراشباع و مصرف زیادی در پخت و پز و محصولات نانوایی و سس های سالاد دارد.
روغن هسته انگور: این روغن از جمله روغن های جدیدی است که در بازار ایران وارد شده و خصوصیات آن شبیه روغن آفتابگردان است. نکته ای مهم است و باید به آن توجه کرد آن است که این روغن به علت دارا بودن اسیدهای چرب مضر، مفید نبوده و بهتر است استفاده از آن محدود شود.
روغن پالم: این روغن جزء چری های جامد یا نیمه جامد محسوب می شود بنابراین مصرف آن در پخت و پز توصیه نمی شود، چون اسید چرب مضر آن زیاد است.

اصول نگهداری انواع روغن و نکاتی که هنگام خرید روغن ها باید توجه داشت
• به مشخصات موجود بر روی بسته بندی توجه شود. این مشخصات شامل تاریخ مصرف، نام کارخانه، شماره پروانه ساخت وزارت بهداشت وعلامت یا مهر استاندارد است.
• هیچ گونه آثار زنگ زدگی در بسته بندی های حلبی دیده نشود.
• هیچ گونه آثار نشت روغن در بسته بندی ها دیده نشود.
در مورد نگهداری و مصرف صحیح روغن ها چه می دانید؟
• هنگام پختن غذا با روغن، از حرارت کم استفاده شود.
• برای سرخ کردن از حرارت ملایم استفاده شود. استفاده از حرارت بالا هنگام طبخ روغن باعث ایجاد ترکیبات نامطلوب در روغن می شود. وقتی غلظت این ترکیبات زیاد شود روغن کدر، بدبو و غلیظ می شود. حرارت همچنین باعث دود کردن روغن می شود. بنابراین باید روغن با شعله کم حرارت داده شود.
• ازمصرف مجدد روغن های سوخته و نیم سوخته و روغنی که حرارت دیده است خودداری شود.
• برای سرخ کردن، فقط از روغن های مخصوص سرخ کردن استفاده شود. چون در فرمول این روغن ها ، موادی است که در برابر سرخ کردن مقاوم است.
• روغن نباتی نباید در هیچ مرحله ای بوی تندی و نامطبوع داشته باشد.
اصول نگهداری انواع روغناصول نگهداری انواع روغن
• روغن داغ شده دوباره به ظرف اول آن برگردانده نشود.
• پس از هربار مصرف روغن، درب ظرف حاوی روغن را بسته تا اکسیژن وارد آن نشود.
• روغن های مایع به مدت طولانی درمنزل نگهداری نشود.
• روغن باید در محل خشک و خنک و دور از نور و هوا و در ظرف دربسته نگهداری شودو.
• سس های سالاد و مایونز به علت دارا بودن چربی زیاد به خصوص پس از باز شدن در یخچال نگهداری شود.
• مصرف خوراک های سرخ کردنی به حداقل برسد.
• روغن نباتی مایع جهت سالاد و پخت غذا مناسب تر از روغن جامد است بعلاوه ارزش تغذیه ای روغن نباتی مایع بیشتر و سالم تر ازروغن نباتی جامد است.
• از روغن زیتون و روغن کنجد بهتر است برای سرخ کردن استفاده نشود، چون تمام مواد مفید آنها از بین خواهد رفت. از این روغن ها برای تفت دادن مختصر مواد غذایی استفاده شود.

ارسال نظر شما
مجموع نظرات : 0 در انتظار بررسی : 0 انتشار یافته : ۰
  • نظرات ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط مدیران سایت منتشر خواهد شد.
  • نظراتی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهد شد.
  • نظراتی که به غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نخواهد شد.