کد خبر : 737
تاریخ انتشار : چهارشنبه 9 اکتبر 2019 - 21:46

ال-کارنیتین

ال-کارنیتین
ال-کارنیتین نقش مهمی در فرایند سوخت و ساز اسیدهای چرب ایفاء می کند تصور بر این است که خوردن منظم کارنیتین خوراکی می تواند اکسایش اسیدهای چرب را افزایش دهد و در نتیجه به کاهش تدریجی ذخایر چربی بدن منجر شود.

ال-کارنیتین در انسان ۷۵% کارنیتین از رژیم غذایی به دست می آید و بقیه آن در کبد و کلیه ها که جایگاه اصلی سنتز درون زا ال-کارنیتین بوده و به مقدار اندک نیز در مغز سنتز می شود. در سنتز درون زا  ال-کارنیتین علاوه بر آنزیم های مختلف، دو اسیدآمینه (متیونین) و (لیزین) و نیز آهن، اسیداسکوربیک و ویتامین های پیریدوکسین و نیاسین دخالت دارند و کمبود هر کدام از آنها می تواند به نقصان کارنیتین منجر شود.

ال-کارنیتین ترکیبی است که عمدتآ انتقال اسید چرب با زنجیره طولانی به میوکندری را جهت اکسیدایون در مسیر طولانی انرژی تسهیل می کند .

تاثیرات ال-کارنتین بر عملکرد ورزشی

ال-کارنیتین نقش کلیدی در سه واکنش بیوانرژیک عضلات اسکلتی دارد:

  • کارنیتین برای اکسایش اسیدهای چرب زنجیره بلند لازم است.
  • کارنیتین به حذف گروه های اضافی اسیل در میتوکندری کمک می کند.
  • و سرانجام نقش مهمی درسم زدایی بدن دارد.

عضلات اسکلتی نیازمند عملکرد مطلوب فرآیندهای متابولیک در طول تمرین است. تحقیق وپژوهش در مورد اثرات کارنیتین بر عملکرد ورزشی تا حدی متناقض و ناهمگون است. با این حال این یافته ها در نهایت، اثرات سودمند کارنیتین را نشان می دهند.

ارتباط ال-کارنیتین با برخی بیماریها

اخیرآ  کارنیتین به عنوان یک مکمل غذایی مفید در بیماری های قلبی عروقی شناخته شده است و نیز شواهد زیادی وجود دارد که دال بر موثر بودن مکمل کارنتین در درمان چاقی، بهبود عدم تحمل گلوکز ومصرف تام انرژی دارد. در مجموع از مدارک به دست امده از تحقیقات تجربی و حیوانی چنین به نظر می رسد که مصرف کارنیتن به عنوان یک ماده درمانی می تواند اثرات سودمندی بر سلامتی داشته باشد.

مصرف بالینی ال-کارنیتین، بی اشتهایی عصبی، سندرم خستگی مزمن، دیفتری، شوک کاردیو ژنیک، کاردیو میوپاتی، آنژین صدری، بیماری عروق محیطی، هایپرگلیسمی.

ال-کارنیتین همچنین برای افرادی که دارای کبد چرب و سختی عروق می باشند تاثیرات مناسبی دارد همچنین در آقایان موجب افزایش میزان حساسیت تستسترون می شود. کارنیتین همچنین درعلوم پزشکی برای باروری و افزایش اسپرم استفاده می شود.

تاثیر ال-کارنیتین بر چاقی و متابولیسم چربی

به این دلیل که ال-کارنیتین نقش مهمی در فرایند سوخت و ساز اسیدهای چرب ایفاء می کند تصور بر این است که خوردن منظم کارنیتین خوراکی می تواند اکسایش اسیدهای چرب را افزایش دهد و در نتیجه به کاهش تدریجی ذخایر چربی بدن منجر شود.چاقی که بر اثر کمبود ال-کارنیتین باشد در فردی که دچار این عارضه می باشد موثر است.

منابع غذایی حاوی ال-کارنیتین؛ گوشت قرمز و لبنیات بیشترین غلظت کارنیتین را داراست همچنین انواع آجیل ها، دانه های روغنی (تخم کدو، آفتابگردان ، کنجد) حبوبات(نخود فرنگی، عدس، لوبیا) سبزیجات( مارچوبه، جعفری، کلم، بروکلی، کلم پیچ، چغندر، سیب زمینی، سیر، بامیه)

 

برچسب ها : ،

ارسال نظر شما
مجموع نظرات : 12 در انتظار بررسی : 0 انتشار یافته : ۳
  • نظرات ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط مدیران سایت منتشر خواهد شد.
  • نظراتی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهد شد.
  • نظراتی که به غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نخواهد شد.