کد خبر : 1572
تاریخ انتشار : جمعه 21 فوریه 2020 - 22:14

باکتری اشریشیا کلای

باکتری اشریشیا کلای
باکتری اشریشیا کلای در روده انسان و حیوانات وجود دارد. افراد آلوده مقدار زیادی از باکتری را دفع می‌کند و اگر بهداشت فردی را درست رعایت نکنند، دست‌های آنها آلوده است و در هنگام تهیه مواد غذایی آلودگی را منتقل می کنند.

 

باکتری اشریشیا کلای

باکتری اشریشیا کلای در روده انسان و حیوانات وجود دارد. بنابراین با دفع مدفوع می تواند در محیط منتشر شود. افراد آلوده مقدار زیادی از باکتری را دفع می‌کند و اگر بهداشت فردی را درست رعایت نکنند، دست‌های  آنها آلوده است و در هنگام تهیه مواد غذایی آلودگی را منتقل می کنند. این باکتری بیشتر در سرای سالمندان، مدارس و مهدکودک ها منتقل می‌شود بنابراین رعایت بهداشت فردی خیلی مهم است. در نوزادانی که از شیر مادر تغذیه می‌کنند این عفونت کمتر رخ می‌دهد. وجود این باکتری نشان‌دهنده آلودگی مدفوعی می باشد.

علایم و نشانه ها

۶ تا ۳۶ ساعت بعد از مصرف غذای آلوده مسمومیت آغاز می‌شود. اسهال های شدید آبکی از علایم بیماری است که ممکن است یک تا سه روز طول بکشد و میزان مرگ و میر در نوزادان بسیار بالا است. درد شکم، تهوع و در صورت شدید بودن بیماری اسهال خونی نیز وجود دارد.

روش های انتقال باکتری اشریشیا کلای

مصرف سبزی های خام آلوده که بیشتر به صورت سالاد تهیه می شود و به طور کامل شسته نشده باشد منتقل کننده این بیماری است.

غذاهای آماده که در بیرون از منزل تهیه شده اند بسیار خطرناک هستند و می توانند موجب بیماری شوند.

شیر خام و لبنیات غیر پاستوریزه همچنین شیرینی خامه ای در صورت آلوده بودن باعث بیماری میشوند.

مصرف آب غیر بهداشتی

مصرف آب میوه آلوده

مصرف گوشت چرخ شده خام آلوده

مدفوع آلوده انسان و حیوان

پخت ناکافی مواد غذایی

دستها و لباس آلوده

شستشو و ضدعفونی کردن ناقص وسایل و ابزار کار

روش های پیشگیری باکتری اشریشیا کلای

بهداشت فردی رعایت شود و دست ها بعد از هر بار استفاده از سرویس بهداشتی، به صورت کامل شسته شود (بهداشت فردی یعنی سلامت، نداشتن بیماری واگیردار، نظافت شخصی، لباس).

مواد غذایی بصورت کامل پخته مصرف شود.

بهداشت مواد غذایی رعایت و از مواد غذایی سالم و بهداشتی استفاده شود.

از لبنیات پاستوریزه و آبمیوه طبیعی استفاده شود. لازم به ذکر است آبمیوه طبیعی فاقد افزودنی و شکر است و بنابراین سالم تر خواهد بود.

از تماس غذای پخته با سطوح و یا ظروف آلوده و مواد غذایی خام جلوگیری شود.

زمانی که در مسافرت هستید سبزی خام و سالاد در رستوران و غذاخوری های بین راهی مصرف نشود چون ممکن است به صورت صحیح و خسته نشده باشند.

وسایل و لوازم آشپزخانه را تمیز کنید.

 

برچسب ها :

ناموجود
ارسال نظر شما
مجموع نظرات : 2 در انتظار بررسی : 1 انتشار یافته : ۱
  • نظرات ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط مدیران سایت منتشر خواهد شد.
  • نظراتی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهد شد.
  • نظراتی که به غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نخواهد شد.