سلنیوم (Se)
سلنیوم (Se) به عنوان قسمتی از یک سیستم آنتی اکسیدان، سلولهای بدن را از صدماتی که بر اثر رادیکال های آزاد ایجاد می شود محافظت می نماید. این رادیکال های آزاد می توانند باعث ایجاد بیماری قلبی و بعضی از سرطان ها شوند. سلنیوم در بدن به متصل شدن با فلزات سمی مثل آرسنیک و جیوه کمک می کند و از بیمار شدن بدن جلوگیری می نماید. همچنین سلنیوم در تولید و خفظ سلامت اسپرمها و غده پروستات نقش مهمی دارد.
به نظر می رسد که وجود ویتامین آ، ویتامین ث، و ویتامین ایی در جذب بهتر سلنیوم در بدن کمک می کنند. وجود مقادیر زیاد گوگرد در رژیم غذایی می تواند باعث کاهش جذب سلنیوم شود. گرچه مقدار مورد نیاز روزانه خاصی برای سلنیوم در نظر گرفته نشده است اما توصیه وزارت بهداری بریتانیا این است که روزانه ۷۰ میکروگرم سلنیوم مصرف شود. بعضی از متخصصین تغذیه مصرف روزانه ۱۰۰ میکروگرم سلنیوم را توصیه می کنند.
هشدار در مورد سلنیوم (Se)
سلنیوم در مقادیر ۳۲۰۰ میکروگرم تا ۶۷۰۰ میکروگرم در روز می تواند سمی باشد و منجر به خشکی و شکنندگی موها، ریزش موها و ایجاد بوی بد دهان می شود. توصیه می شود که روزی بیش از ۲۰۰ میکروگرم سلنیوم مصرف نشود.
موارد استفاده های درمانی از سلنیوم (Se)
اکنه (جوش های غرور جوانی): سلنیوم در ساخته شدن آنزیم گلوتانیون ضروری می باشد در تحقیقی که بر روی افرادی که دارای جوش های شدیدی بوده اند و آنزیم گلوتاتیون آنها فعالیت کمی داشت صورت گرفته است دیده شده که تجویز روزانه ۲۰۰ میکروگرم سلنیوم به همراه ۱۰ میکروگرم ویتامین ایی (E) در عرض ۶ تا ۱۲ هفته باعث بهبودی زیادی در جوش ها شده است.
سرطان: نشان داده شده است که افرادی که رژیم غذایی آنها سرشار از سلنیوم می باشد نسبت به افرادی که کمتر از سلنیوم مصرف می کنند کمتر به انواع سرطان دچار می شوند.
محرک سیستم ایمنی بدن: به نظر می رسد که مصرف کم سلنیوم به ویروس های بی ضرر این اجازه را می دهد که فعال شده و به بدن آسیب برسانند. مکمل سلنیوم باعث تحریک سیستم ایمنی شده و بدن را در مقابل عفونتها محافظت می کند.
سلامت قلب: سلنیوم با کمک به کاهش صدماتی که توسط رادیکال های آزاد به دیواره شریانها ایجاد می شود به سلامت قلب کمک می کند.
کمبود سلنیوم (Se) می تواند باعث بروز مشکلات و بیماری های زیر شود:
- کم شدن توانایی باروری مردان
- ابتلاء مکرر به عفونت ها
- اشکال در غدد پروستات
- ضعف عضلات
- پیدا شدن نشانه های پیری زودرس
- شوره زدن موها
غذاهای سرشار از سلنیوم (Se)
در ۱۰۰ گرم از مواد غذایی زیر مقدار سلنیوم (Se) برابر است با:
آجیل مخلوط ۱۷۰ میکروگرم
تخمه افتابگردان ۴۹ میکروگرم
نان سبوس دار ۳۵ میکروگرم
گردو ۱۹ میکروگرم
میگو ۴۹ میکروگرم
ماهی حلول ۴۵ میکروگرم
بادام هندی ۲۹ میکروگرم
برنج ۴ میکروگرم
برچسب ها :گلوتانیون ، مواد معدنی
- نظرات ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط مدیران سایت منتشر خواهد شد.
- نظراتی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهد شد.
- نظراتی که به غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نخواهد شد.
ارسال نظر شما
مجموع نظرات : 2 در انتظار بررسی : 0 انتشار یافته : ۲