کد خبر : 4304
تاریخ انتشار : پنج‌شنبه 27 ژوئن 2024 - 11:11

مهدی پیرتاجانی

اسید آلفا لینولنیک (ALA)

اسید آلفا لینولنیک (ALA)
اسید آلفا لینولنیک با کمک به حفظ ریتم طبیعی قلب و پمپاژ، خطر ابتلا به بیماری قلبی را کاهش می دهد.

اسید آلفا لینولنیک (ALA)

بررسی اجمالی

اسید آلفا لینولنیک (ALA) یک اسید چرب ضروری امگا ۳ است که در مغزها مانند گردو یافت می شود. برای رشد و نمو طبیعی انسان لازم است.

تصور می شود که اسید آلفا لینولنیک با کمک به حفظ ریتم طبیعی قلب و پمپاژ، خطر ابتلا به بیماری قلبی را کاهش می دهد. همچنین ممکن است لخته شدن خون را کاهش دهد. منابع غذایی رایج عبارتند از روغن های گیاهی مانند روغن بذر کتان و کانولا و همچنین گوشت قرمز و محصولات لبنی.

اسید آلفا لینولنیک (ALA) بیشتر برای بیماری های قلب و عروق خونی مانند سخت شدن رگ ها، بیماری های قلبی و فشار خون بالا استفاده می شود. همچنین برای شرایط دیگر استفاده می شود، اما هیچ مدرک علمی خوبی برای حمایت از بیشتر این موارد وجود ندارد.

احتمالاً در مورد سایر اسیدهای چرب امگا ۳ مانند EPA و DHA که در روغن ماهی یافت می شوند، زیاد شنیده اید.

اسید آلفا لینولنیک (ALA) ممکن است مزایای مشابه EPA یا DHA را نداشته باشد. مراقب باشید که اسید آلفا لینولنیک را با سایر اسیدهای چرب امگا ۳ اشتباه نگیرید.

موارد استفاده و اثربخشی

سطوح بالای کلسترول یا سایر چربی ها (لیپیدها) در خون (هیپرلیپیدمی). خوردن غذاها یا مصرف مکمل های حاوی آلفا لینولنیک اسید سطح لیپید را در افراد مبتلا به این بیماری کاهش نمی دهد.

علاقه به استفاده از آلفا-لینولنیک اسید برای تعدادی از اهداف دیگر وجود دارد، اما اطلاعات قابل اعتماد کافی برای گفتن اینکه آیا ممکن است مفید باشد وجود ندارد.

اثرات جانبی، اقدامات احتیاطی و هشدارهای ویژه

در صورت مصرف خوراکی: اسید آلفا لینولنیک به احتمال زیاد برای اکثر بزرگسالان در صورت استفاده به مقدار موجود در غذاها بی خطر است. اما به خاطر داشته باشید که کالری بالایی دارد و در صورت مصرف بیش از حد ممکن است باعث افزایش وزن شود. اطلاعات قابل اعتماد کافی برای دانستن بی خطر بودن استفاده از آن به عنوان دارو وجود ندارد.

بارداری و شیردهی: اسید آلفا لینولنیک (ALA) احتمالاً در مقادیر موجود در غذا بی خطر است. اما اطلاعات کافی در مورد ایمنی آلفا لینولنیک اسید در دوران بارداری و شیردهی زمانی که در مقادیر بالاتر از مقادیر معمول در غذاها استفاده می شود، وجود ندارد. مراقب باشید و از مکمل های آلفا لینولنیک اسید خودداری کنید.

پیوند کلیه: مصرف مقادیر زیاد آلفالینولنیک اسید ممکن است خطر مرگ پس از پیوند کلیه را افزایش دهد. تا زمانی که اطلاعات بیشتری به دست نیامده است، از مکمل های آلفا-لینولنیک اسید خودداری کنید.

سرطان پروستات. اسید آلفا لینولنیک ممکن است شانس ابتلا به سرطان پروستات را افزایش دهد. (تا زمانی که اطلاعات بیشتری مشخص نشده باشد احتیاط کنید)، اگر قبلاً سرطان پروستات دارید یا در معرض خطر بالای ابتلا به سرطان پروستات هستید، از مکمل های اسید آلفا لینولنیک استفاده نکنید.

دوز

اسید آلفا لینولنیک (ALA) یک اسید چرب ضروری است. در آجیل، روغن های گیاهی، گوشت قرمز و لبنیات یافت می شود. توصیه می شود که زنان بالغ روزانه ۱٫۱ گرم و مردان بالغ روزانه ۱٫۶ گرم مصرف کنند تا تغذیه کافی داشته باشند. در دوران بارداری باید روزانه ۱٫۴ گرم و در دوران شیردهی ۱٫۳ گرم در روز مصرف شود. مقادیر توصیه شده برای کودکان به سن بستگی دارد. با یک ارائه دهنده مراقبت های بهداشتی صحبت کنید تا بدانید چه دوزی ممکن است برای یک بیماری خاص بهترین باشد.

 

 

ارسال نظر شما
مجموع نظرات : 0 در انتظار بررسی : 0 انتشار یافته : ۰
  • نظرات ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط مدیران سایت منتشر خواهد شد.
  • نظراتی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهد شد.
  • نظراتی که به غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نخواهد شد.