مصرف پروتئین پس از فعالیت ورزشی استقامتی
مصرف پروتئین پس از فعالیت ورزشی استقامتی آیا پروتئین برای بازیافت پس از فعالیت ورزشی استقامتی ضروری است؟؟ هر چند خوردن پروتئینها به اندازه خوردن کربوهیدراتها خیلی مهم نیست، ولی خوردن پروتئین پس از فعالیت ورزشی استقامتی به فرایند بازیافت کمک میکند. چندین عمل را به خوردن پروتئین پس از ورزش استقامتی نسبت دادهاند که
مصرف پروتئین پس از فعالیت ورزشی استقامتی
آیا پروتئین برای بازیافت پس از فعالیت ورزشی استقامتی ضروری است؟؟
هر چند خوردن پروتئینها به اندازه خوردن کربوهیدراتها خیلی مهم نیست، ولی خوردن پروتئین پس از فعالیت ورزشی استقامتی به فرایند بازیافت کمک میکند. چندین عمل را به خوردن پروتئین پس از ورزش استقامتی نسبت دادهاند که افزایش پاسخ انسولین برای تسریع در سنتز گلیکوژن و بازسازی بافتهای عضلانی آسیب دیده از جمله آنهاست.
پژوهشها نشان میدهند در مقایسه با خوردن کربوهیدراتها تنها، افزودن پروتئین به مکمل کربوهیدرات سبب افزایش پاسخ انسولین و درنتیجه افزایش تحویل مواد مغذی به سلولها میشود. مطالعات بعدی نشان دادهاند افزایش مقادیر انسولین با مقادیر بیشتر سنتز گلیکوژن در سقوط پس از فعالیت ورزشی ارتباط داشته است. همچنین، مصرف غذاهای پروتئینی پس از فعالیت ورزشی اسیدهای آمینه لازم را برای ترمیم عضلات تأمین میکند. ماهیت تکراری ورزشهای استقامتی منجر به این توصیه شده است که خوردن پروتئین پس از فعالیت ورزشی به ترمیم بافتهای عضلانی میانجامد. به ویژه پس از تکرار حرکات اسنتریک – مانند دویدن – عضلات احتمالاً به ریز آسیبهایی مبتلا میشود که اسیدهای آمینه بهعنوان واحدهای سازنده ترمیم آسیب مورد نیازند. برخی پژوهشها نشان میدهد ریز آسیبها در سلولهای عضلانی یا درد عضلانی پس از فعالیت ورزشی مؤثراند. بنابراین، اگر غذاهای پرپروتئینی بلافاصله پس از فعالیت ورزشی استقامتی خورده شوند، اسیدهای آمینه عضلات گرسنه را تامین میکند، در نتیجه درد عضلات احتمالاً کاهش مییابد.
درست مانند غذاهای پر کربوهیدرات، غذاهای پرپروتئین نیز باید در مدت زمان ۱۵ تا ۳۰ دقیقه پس از فعالیت ورزشی خورده شوند تا عرضهی مواد مغذی به عضلات افزایش یابد. به نظر میرسد تقریباً ۶ تا ۲۰ گرم پروتئین بلافاصله پس از فعالیت ورزشی کافی باشد تا فرایند بازیافت شروع شود. ادامه مصرف پروتئین در رژیمهای غذایی بعدی در طول روز باعث خواهد شد تا نیاز کلی روزانه ورزشکار به پروتئین تامین شود و به این ترتیب به تداوم بازسازی و ترمیم بافتها پیش از جلسه فعالیت ورزشی استقامتی بعدی کمک میکند.
برچسب ها :اسنتریک ، اسیدهای آمینه ، انسولین ، پروتئین ، فعالیت ورزشی ، کربوهیدرات ، گلیکوژن
- نظرات ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط مدیران سایت منتشر خواهد شد.
- نظراتی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهد شد.
- نظراتی که به غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نخواهد شد.
ارسال نظر شما
مجموع نظرات : 0 در انتظار بررسی : 0 انتشار یافته : ۰