فواید فولات (اسید فولیک) ویتامین B9 برای سلامتی
فواید فولات (اسید فولیک) ویتامین B9 برای سلامتی فولات که به عنوان ویتامین B9 یا اسید فولیک نیز شناخته می شود، یک ماده مغذی ضروری برای بدن انسان است. بسیاری از غذاها به طور طبیعی حاوی فولات هستند، مانند سبزیجات با برگ سبز تیره، لوبیا، غلات کامل و تخم مرغ. تولید کنندگان مواد غذایی اسید
فواید فولات (اسید فولیک) ویتامین B9 برای سلامتی
فولات که به عنوان ویتامین B9 یا اسید فولیک نیز شناخته می شود، یک ماده مغذی ضروری برای بدن انسان است. بسیاری از غذاها به طور طبیعی حاوی فولات هستند، مانند سبزیجات با برگ سبز تیره، لوبیا، غلات کامل و تخم مرغ. تولید کنندگان مواد غذایی اسید فولیک، نسخه مصنوعی فولات را به غذاها اضافه می کنند تا آنها را با این ویتامین مهم غنی کنند. فولات همچنین به عنوان مکمل در اشکال مختلف موجود است.
فواید سلامتی
فولات برای عملکرد سلول های اساسی بدن شما مهم است. این به تشکیل RNA و DNA کمک می کند که به سلول های ما می گوید که چه کاری انجام دهند.
علاوه بر این، فولات می تواند مزایای سلامتی مانند:
پیشگیری از نقص مادرزادی لوله عصبی
نقص مادرزادی لوله عصبی در مغز یا ستون فقرات جنین متولد نشده رخ می دهد. لوله عصبی در جنین تشکیل می شود و بعداً به مغز، ستون فقرات و نخاع نوزاد تبدیل می شود.
یکی از نقص های لوله عصبی آنسفالی است، بیماری که در آن نوزاد بدون بخش های کلیدی مغز و جمجمه متولد می شود. اکثر نوزادانی که با آنسفالی متولد می شوند، از زمان تولد طولانی مدت جان سالم به در نمی برند. یکی دیگر از نقص های لوله عصبی اسپینا بیفیدا است که یک ناهنجاری ستون فقرات است. برخی موارد خفیف هستند و حتی ممکن است تشخیص داده نشوند. سایر موارد متوسط یا شدید هستند و باعث ناتوانی مادام العمر می شوند.
مصرف مکمل اسید فولیک از یک ماه قبل از بارداری و ادامه مصرف آن در دوران بارداری خطر ابتلا به این نقایص مادرزادی را کاهش می دهد. بدن فولات طبیعی موجود در غذاها را به راحتی مکمل های اسید فولیک جذب نمی کند، بنابراین متخصصان مصرف مکمل را قبل و در طول بارداری توصیه می کنند.
کاهش خطر ابتلا به برخی سرطان ها
دریافت فولات کافی در رژیم غذایی ممکن است خطر ابتلا به انواع خاصی از سرطان ها را کاهش دهد. به عنوان مثال، یک مطالعه نشان داد که مکمل فولات منجر به کاهش ۵۰ درصدی خطر ابتلا به سرطان سلول سنگفرشی – دومین نوع شایع سرطان پوست – سر و گردن می شود.
فولات همچنین خطر ابتلا به سرطان دهان و سرطان گلو، انواع خاصی از سرطان مری و سرطان پانکراس را کاهش می دهد.
کاهش خطر ابتلا به بیماری های قلبی عروقی
سطوح بالای پروتئین هموسیستئین در خون می تواند خطر ابتلا به بیماری های قلبی عروقی را افزایش داده و منجر به حمله قلبی و سکته شود. کمبود فولات می تواند باعث افزایش سطح هموسیستئین شود. مکمل رژیم غذایی با فولات به تجزیه هموسیستئین اضافی در خون کمک می کند و خطر ابتلا به بیماری های قلبی عروقی را کاهش می دهد.
یکی دیگر از مزایای فولات مربوط به جهش ژن MTHFR است که برای پردازش هموسیستئین ضروری است. برخی افراد دارای جهشی در این ژن هستند که باعث کاهش سطح فولات می شود و از تجزیه موثر هموسیستئین توسط بدن جلوگیری می کند. به همین دلیل، افراد مبتلا به جهش MTHFR ممکن است سطوح بالاتری از هموسیستئین در خون خود داشته باشند که منجر به افزایش خطر ابتلا به بیماری های قلبی عروقی می شود.
علاوه بر این، نوزادان زنان باردار که دارای جهش ژن MTHFR هستند، ممکن است در معرض خطر بیشتری برای نقایص مادرزادی لوله عصبی باشند. پزشکان توصیه می کنند افرادی که دارای جهش ژن MTHFR هستند با مکمل اسید فولیک، هم سطح هموسیستئین را کاهش دهند و هم خطر نقص مادرزادی لوله عصبی را کاهش دهند.
خطرات سلامتی
سرطان پروستات
در حالی که مکمل فولات می تواند خطر ابتلا به برخی سرطان ها را کاهش دهد، همچنین می تواند منجر به افزایش خطر ابتلا به سرطان پروستات شود. علاوه بر این، مکملهای اسید فولیک ممکن است باعث رشد سریعتر سرطانهای موجود شود. برای تعیین ارتباط دقیق فولات و سرطان به مطالعات بیشتری نیاز است.
تداخلات دارویی
اسید فولیک به طور کلی بی خطر در نظر گرفته می شود. با این حال، مصرف مکملهای اسید فولیک در حین مصرف داروهای زیر ممکن است باعث کاهش اثربخشی آنها شود:
داروهای ضد تشنج: فسفنی توئین (سربیکس)، فنی توئین (دیلانتین) و پریمیدون (میزولین)
باربیتورات ها (بیهوشی و سایر داروهایی که به عنوان مضعف کننده سیستم عصبی عمل می کنند)
متوترکسات (ترکسال)، درمانی برای پسوریازیس
پیریمتامین (داراپیم)، برای درمان عفونت انگل
اگر از هر یک از این داروها استفاده می کنید، قبل از مصرف مکمل اسید فولیک با پزشک خود مشورت کنید.
اثرات جانبی
اسید فولیک ممکن است عوارض جانبی خفیف تا متوسط ایجاد کند، از جمله:
- حالت تهوع/از دست دادن اشتها
- طعم بد در دهان
- گیجی
- تحریک پذیری
- اختلالات خواب
برخی از افراد ممکن است واکنش آلرژیک به مکمل های اسید فولیک داشته باشند. علائم واکنش آلرژیک به فولات عبارتند از:
- خارش و قرمزی
- کهیر
- مشکلات تنفسی
اگر هر یک از این علائم را دارید، قبل از مصرف مجدد مکمل با پزشک تماس بگیرید.
مقدار مصرف
توصیه می شود که افراد بالای ۱۴ سال باید روزانه ۴۰۰ میکروگرم فولات مصرف کنند، در حالی که زنان باردار باید روزانه ۴۰۰ تا ۸۰۰ میکروگرم فولات مصرف کنند. کودکان به مقدار کمتری فولات نیاز دارند. دوز دقیق بستگی به سن آنها دارد:
- تولد تا ۶ ماهگی: ۶۵ میکروگرم
- نوزادان ۷ تا ۱۲ ماهه: ۸۰ میکروگرم
- کودکان ۱ تا ۳ ساله: ۱۵۰ میکروگرم
- کودکان ۴ تا ۸ ساله: ۲۰۰ میکروگرم
- کودکان ۹ تا ۱۳ ساله: ۳۰۰ میکروگرم
لصفآ برای اطمینان بیشتر از کمبود فولات آزمایش فولیک اسید (Folate) یا تست B9 انجام دهید و از مصرف خود سرانه آن اجتناب کنید.
برای آگاهی بیشتر از دور مصرفی و حفظ سلامتی خود با یک متخصص مشورت کنید و از مصرف خود سرانه پرهیز کنید.
غذاهای زیر حاوی مقادیر زیادی فولات هستند:
- جگر گاو
- سبزی های برگ دار تیره
- پرتقال
- آب پرتقال
- سایر میوه های تازه و آب میوه ها
- بادام زمینی
- لوبیا
- محصولات غنی شده مانند غلات صبحانه غنی شده، نان، و پاستا
برچسب ها :اسید فولیک ، فواید فولات ، ویتامین B9
- نظرات ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط مدیران سایت منتشر خواهد شد.
- نظراتی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهد شد.
- نظراتی که به غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نخواهد شد.
ارسال نظر شما
مجموع نظرات : 0 در انتظار بررسی : 0 انتشار یافته : ۰