هضم کربوهیدرات ها

هضم کربوهیدرات ها

هضم کربوهیدرات ها متخصصان تغذیه  توصیه می کنند (بنیاد تغذیه بریتانیا) حدود ۵۰ درصد کالری از کربوهیدراتها تامین شود.این مقدار شامل قندها (منو ساکاریدها و دی ساکاریدها) و کربوهیدرات های پیچیده (مانند نشاسته) می شود. بخشی از کربوهیدرات های غذایی جذب نشده فیبر نام دارد که به حفظ سلامتی دستگاه گوارشی کمک می کنند. انرژی

جذب مواد مغذی

جذب مواد مغذی

جذب مواد مغذی جذب کریوهیدرات ها گلوکز و گالاکتوز از طریق انتقال دهنده های غشایی (لیگاند انتقال دهنده سدیم – گلوکز۱، SGLT1) وارد انتروسیت ها می شوند. این امر مستلزم هم انتقالی سدیم است. گلوکز و گالاکتوز از انتروسیت به کمک انتقال دهنده مستقل از سدیم (انتقال دهنده گلوکز۲، GLUT2) وارد خون می شوند. فروکتوز

هضم شیمیایی غذا

هضم شیمیایی غذا

هضم شیمیایی غذا هضم شیمیایی غذا – هضم کربوهیدرات مهم ترین کربوهیدرات غذایی نشاسته است که پلی ساکاریدی متشکل از واحدهای گلوکز محسوب می شود. نشاسته طی چند مرحله با بزاق و آمیلازهای پانکراسی عمدتآ به دی ساکارید مالتوز متابولیزه می شود. مالتوز و سایر دی ساکاریدهای غذایی مانند ساکروز (قند شکر) و لاکتوز (قند

ترشح پانکراسی

ترشح پانکراسی

ترشح پانکراسی بخش برون ریز پانکراس، طیف وسیعی از آنزیم های هیدرولیزی را سنتز و ترشح می کند که تجزیه بخش عمده ای از کربوهیدرات، پروتئین ها و چربی ها را به مولکول های قابل جذب در روده کوچک تسهیل می کند. این آنزیم ها به شکل پیش ساز های غیر فعال ترشح و در

روده بزرگ و باز جذب مایعات و الکترولیت ها

روده بزرگ و باز جذب مایعات و الکترولیت ها

  روده بزرگ و باز جذب مایعات و الکترولیت ها حرکت روده ای همانند سایر بخش های لوله گوارش، روده بزرگ نیز دیوارهای عضلانی دارد. در روده بزرگ، لایه عضلانی صاف طولی عضلات خارجی جمع می شوند و سه نوار موسوم به تانیا کولی را تشکیل می دهند. هنگامی که این عضلات منقبض شوند، روده

فاکتورهای تاثیر گذار بر مصرف غذا

فاکتورهای تاثیر گذار بر مصرف غذا

  فاکتورهای تاثیر گذار بر مصرف غذا سازه های بسیاری وجود دارند که مصرف غذا و در نتیجه دریافت کلی مواد مغذی افراد را تحت تاثیر قرار می دهند. این سازه ها عبارتند، از دست دادن اشتها (که احتمال دارد ناشی از افسردگی باشد)، مصرف داروهای خاص و کمبود ریز مغذی ها با مسمومیت (با