سالمونلا
سالمونلا
سالمونلا باعث ایجاد بیماری هایی از جمله حصبه، شبه حصبه و سالمونلوزیس میشود، سالمونلوزیس متداول ترین و گسترده ترین بیماری است که از طریق غذا منتقل می شود. در صورت تماس از زندگی با ماکیان، این عفونت به انسان خصوصا بچه ها منتقل می شود.
علایم و نشانه های بیماری سالمونلا
علایم بیماری سالمونلوزیس شامل سردرد، تهوع، استفراغ، درد شکم، مور مور شدن بدن و اسهال است. علایم حدوداً ۱۲ تا ۳۶ ساعت بعد از خوردن مواد غذایی آلوده ظاهر می شوند و معمولاً حدود دو تا سه روز ادامه می یابد.
روش های انتقال سالمونلا
سالمونلا از طریق مصرف کردن محصولات غیر پاستوریزه و مواد غذایی آلوده مانند آب، شیر، تخم مرغ ،گوشت به ویژه گوشت چرخ شده، ماهی، طیور، میوهجات و سبزیجات منتقل می شود.
مواد غذایی آلوده به سالمونلا به راحتی محیط آشپزخانه، ظروف، کارد و چنگال را آلوده میکند.
انسان با دست زدن به مواد غذایی آلوده به سالمونلا آن را به سایر افراد و سایر مواد غذایی منتقل میکند.
باکتری سالمونلا به صورت گسترده در حیوانات اهلی و وحشی وجود دارد. تماس با حیواناتی مثل گاو،گوسفند، طیور، سگ، گربه، پرندگان، خزندگان مثل لاک پشت باعث انتقال سالمونلا میشود. حیوانات آلوده به سالمونلا علایمی از عفونت را نشان نمی دهد.
در صورتی که یک فرد مبتلا به سالمونلوزیس باشد از طریق مدفوع می تواند بیماری را به دیگران نیز منتقل کند.
روش های پیشگیری سالمونلا
غذا باید کاملا پخته شود و تا زمانی که غذای گرم است،مصرف شود.
از نگهداری حیواناتی از قبیل سگ و گربه در منزل و تماس نوزادان و کودکان با آنها جدا خود داری شود.
از مصرف شیر خام و فرآوردههای تهیه شده از آن پرهیز شود و فقط از فراورده های پاستوریزه مصرف شود.
از مصرف یخ های غیر بهداشتی و بین راهی خودداری شود و آب بهداشتی سالم مصرف شود.
در طول مراحل تهیه و طبخ غذا بهداشت فردی رعایت شود.
بعد از هر بار استفاده از سرویس بهداشتی، تماس با حیوانات، عطسه، سرفه و سیگار کشیدن دست ها به طور کامل با آب و صابون شسته شود.
سبزیجات و میوه جات به صورت کامل شسته و ضدعفونی شود به ویژه اگر خام مصرف می شوند.
تخم مرغ به صورت کامل پخته مصرف شود و به هیچ وجه به کودکان و بچه ها تخم مرغ خام یا نیمه خام داده نشود.
بهداشت آشپزخانه در طی غذا پختن رعایت گردد و از تماس مواد غذایی خام و نیمه پخته با مواد غذایی پخته خودداری شود.
ظروف مورد استفاده در پختن غذا به صورت کامل شسته شود و بعد از خشک کردن در جای مناسب و تمیز نگهداری گردد.
سعی شود به میزان مصرف روزانه غذا تهیه شود تا مازادی باقی نماند. در صورت باقی ماندن غذا در هر وعده روزانه، بعد از خنک شدن آن را در یخچال قرار داده و از نگهداری غذا در دمای محیط خودداری شود. غذا برای استفاده مجدد تا ۷۰ درجه سانتیگراد به مدت ۱۰ دقیقه دوباره حرارت داده شود.
در صورت داشتن بیماری های گوارشی از قبیل اسهال و تب، از طبخ غذا جلوگیری شود.
برچسب ها :
ناموجود- نظرات ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط مدیران سایت منتشر خواهد شد.
- نظراتی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهد شد.
- نظراتی که به غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نخواهد شد.
ارسال نظر شما
مجموع نظرات : 0 در انتظار بررسی : 0 انتشار یافته : ۰