کد خبر : 4341
تاریخ انتشار : سه‌شنبه 30 جولای 2024 - 1:57

مهدی پیرتاجانی

نیترات چیست؟

نیترات چیست؟
مطالعات نشان می‌دهد که مصرف سبزیجات غنی از نیترات‌های طبیعی می‌تواند به کاهش خطر ابتلا به برخی بیماری‌های مزمن کمک کند، در حالی که خوردن غذاهای حاوی نیترات‌های اضافه شده می‌تواند خطراتی برای سلامتی ایجاد کند.

نیترات چیست؟

نیترات ها مولکول های ساخته شده از نیتروژن و اکسیژن هستند که به طور طبیعی در هوا، خاک، آب و برخی غذاها یافت می شوند. برخی از غذاهای سرشار از نیترات، سبزیجات برگ سبز و سبزیجات ریشه ای هستند. گیاهان و حیوانات برای رشد و سلامت به نیترات نیاز دارند.

سبزیجات با نیترات بالا می توانند سلامت قلب شما را بهبود بخشند، اما گوشت های آماده ممکن است خطر ابتلا به سرطان را افزایش دهند.

همچنین نیترات ها برای جلوگیری از رشد باکتری ها و بهبود طعم و رنگ غذا به برخی غذاها مانند گوشت ها و انواع خاصی از پنیر اضافه می شود.

چرا باید از بسیاری از غذاهای حاوی نیترات پرهیز کنید؟

ممکن است خود نیترات ها مشکلی نداشته باشند. اما نیترات ها به مواد شیمیایی به نام نیتروزامین تجزیه می شوند. این نیتروزامین ها می توانند خطر ابتلا به سرطان را افزایش دهند.

مطالعات نشان می‌دهد که مصرف سبزیجات غنی از نیترات‌های طبیعی می‌تواند به کاهش خطر ابتلا به برخی بیماری‌های مزمن کمک کند، در حالی که خوردن غذاهای حاوی نیترات‌های اضافه شده می‌تواند خطراتی برای سلامتی ایجاد کند. چرا اینطور است؟

کارشناسان فکر می کنند که آنتی اکسیدان ها (مانند ویتامین C) در سبزیجات با نیترات بالا از تجزیه آنها به نیتروزامین ها جلوگیری می کند. وقتی بدن شما نیترات های سبزیجات را تجزیه می کند، به جای نیتروزامین ها، اکسید نیتریک تولید می کند. اکسید نیتریک جریان خون و فشار خون شما را افزایش می دهد، قلب شما را سالم نگه می دارد و به بدن کمک می کند تا هورمون ها و سایر مولکول های سیگنال دهنده را بسازد. غذاهای سرشار از نیترات اضافه شده، مانند گوشت پخته شده، آنتی اکسیدان کافی ندارند تا از تجزیه آنها به نیتروزامین جلوگیری کنند.

نیترات چیست؟

خوردن غذاهای زیاد با نیترات های اضافه شده می تواند خطرات سلامتی شما را افزایش دهد:

  • متهموگلوبینمی در نوزادان (سندرم نوزاد آبی)
  • ایجاد سرطان به ویژه سرطان های گوارشی مانند سرطان روده بزرگ، معده و مری
  • عوارض دوران بارداری

برخی از گوشت های پخته شده دارای نیترات هستند تا آنها را حفظ کرده و رنگ و طعم آنها را بهبود بخشد. مثالها عبارتند از:

  • بیکن
  • کنسرو گوشت
  • گوشت اغذیه فروشی
  • ژامبون
  • هات داگ
  • پپرونی
  • سلامی
  • سوسیس

از این میان، موارد زیر دارای بالاترین سطوح نیترات هستند:

ژامبون. یک وعده ۱۰۰ گرمی ژامبون پخته شده کمی کمتر از ۱ میلی گرم نیترات دارد. این منبع رنگ صورتی نمادین ژامبون های پخته شده است.

بیکن. یک وعده ۱۰۰ گرمی بیکن دارای ۵٫۵ میلی گرم نیترات است.

گوشت اغذیه فروشی. گوشت اغذیه فروشی یکی دیگر از منابع اصلی نیترات های مضر است. گوشت اغذیه فروشی به طور متوسط ​​کمتر از نیم میلی گرم نیترات در هر ۱۰۰ گرم گوشت دارد.

هات داگ. اینها از جمله منابع فرآوری شده گوشت در بازار هستند. یک هات داگ متوسط ​​حدود ۹ میلی گرم نیترات در یک وعده ۱۰۰ گرمی دارد.

نیترات چیست؟

سبزیجات سرشار از نیترات

برخی از سبزیجات به طور طبیعی حاوی نیترات هستند، از جمله:

  • کلم بروکلی
  • کلم
  • هویج
  • گل کلم
  • کرفس
  • خیار
  • اندیو
  • رازیانه
  • تره فرنگی
  • کاهو
  • جعفری
  • کدو حلوایی
  • چغندر قرمز
  • اسفناج

این چهار ماده غذایی سرشار از نیترات طبیعی هستند:

  1. اسفناج. این نه تنها یک افزودنی عالی برای سالاد است، بلکه یک منبع عالی از نیترات های غذایی طبیعی است. یک وعده ۱۰۰ گرمی اسفناج حدود ۷۴۱ میلی گرم دارد، اگرچه مقدار دقیق آن بسته به شرایط رشد متفاوت است.
  2. کلم بروکلی. بسته به شرایط رشد، کلم بروکلی حدود ۴۰ میلی گرم در هر وعده ۱۰۰ گرمی دارد.
  3. کاهو. کاهو در مخلوط سالاد حدود ۸۲ میلی گرم در هر وعده ۱۰۰ گرمی دارد.
  4. هویج. سبزیجات برگدار تنها منبع نیترات طبیعی نیستند. اگر به دنبال جایگزینی کمی خاکی‌تر هستید، هویج در هر ۱۰۰ گرم حدود ۰٫۱ میلی‌گرم نیترات دارد.

نیترات چیست؟

غذای آماده

نیترات ها مولکول هایی هستند که به طور طبیعی در هوا، خاک، آب و برخی غذاها یافت می شوند. این غذاهایی که به طور طبیعی در آنها یافت می شوند سبزیجات سبز رنگ (مانند کاهو، اسفناج و کلم بروکلی) و همچنین سبزیجات ریشه (مانند هویج و چغندر) هستند. اما نیترات ها نیز به برخی غذاها، به ویژه گوشت های پخته شده، مانند گوشت اغذیه فروشی و بیکن اضافه می شود. نیترات‌هایی که به طور طبیعی در سبزیجات یافت می‌شوند می‌توانند به بهبود سلامت قلب شما کمک کنند، اما آن‌هایی که به گوشت‌های آماده شده اضافه می‌شوند می‌توانند خطر ابتلا به سرطان را افزایش دهند.

سوالات متداول غذاهای سرشار از نیترات

آیا موز سرشار از نیترات است؟

خیر، موز نیترات بالایی ندارد. موز در هر ۱۰۰ گرم حدود ۴٫۵ میلی گرم نیترات دارد.

آیا تخم مرغ نیترات دارد؟

بله، آنها نیترات دارند، اگرچه مقدار آن می تواند بسته به عواملی مانند محتوای نیترات در خوراک و محیط آنها متفاوت باشد. یک تخم مرغ بزرگ حدود ۵۸ میلی گرم نیترات دارد.

 

ارسال نظر شما
مجموع نظرات : 0 در انتظار بررسی : 0 انتشار یافته : ۰
  • نظرات ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط مدیران سایت منتشر خواهد شد.
  • نظراتی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهد شد.
  • نظراتی که به غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نخواهد شد.