خوردن چربی هنگام فعالیتهای استقامتی
خوردن چربی هنگام فعالیتهای استقامتی بر خلاف آثار منفی خوردن چربی هنگام فعالیت ورزشی استقامتی، برخی پژوهشها نشان دادهاند که خوردن تری گلیسریدهای زنجیره متوسط (MCTs) میتواند برای ذخیره نگهداشتن ذخایر کربوهیدراتی آندوژنز (درون زا) و افزایش عملکرد استقامتی مفید باشد. ادعا شده است تری گلیسریدهای زنجیره متوسط میتوانند به همان سرعت گلوکز درون زا
خوردن چربی هنگام فعالیتهای استقامتی
بر خلاف آثار منفی خوردن چربی هنگام فعالیت ورزشی استقامتی، برخی پژوهشها نشان دادهاند که خوردن تری گلیسریدهای زنجیره متوسط (MCTs) میتواند برای ذخیره نگهداشتن ذخایر کربوهیدراتی آندوژنز (درون زا) و افزایش عملکرد استقامتی مفید باشد.
ادعا شده است تری گلیسریدهای زنجیره متوسط میتوانند به همان سرعت گلوکز درون زا اکسید شوند. این نظریه ریشه در این حقیقت دارد که تری گلیسریدهای زنجیره متوسط بالقوه میتوانند مانع از بهرهبرداری از گلیکوژن عضلات و نیز گلوکز درونزا هنگام فعالیت ورزشی استقامتی شوند و درنتیجه خستگی به تأخیر میافتد. با وجود این، این ادعا و نظریه در سایر پژوهشها تأیید نشده است. در مطالعهای، نوشابه حاوی تری گلیسریدهای زنجیر متوسط موجب تغییر هدف کربوهیدرات یا پروتئین هنگام فعالیت ورزشی نشده و درنتیجه به ذخیره باقی ماندن گلیکوژن کمکی نکرده است. در عین حال، وقوع چندین استفراغ و اسهال در آزمودنیها گزارش شده است که از نوشابههای حاوی تری گلیسریدهای زنجیره متوسط هنگام فعالیت ورزشی استفاده کردند.
خوردن چربی هنگام فعالیتهای استقامتی
نتیجه آنکه، هرچند مطالعات مصرف مقادیر اندک تری گلیسریدهای زنجیره متوسط را هنگام فعالیتهای ورزشی استقامتی نشان دادهاند، ولی نتایج همگی دال بر گسترش عملکرد استقامتی نبوده است. هرچند مقادیر بیشتر تری گلیسریدهای زنجیر متوسط ممکن است تأثیر بارزتری بر مصرف مواد داشته باشد؛ اما نشان داده شده است مقادیر زیاد تری گلبسریدهای زنجیره متوسط باعث افزایش ناراحتیهای معدهای رودهای میشود. بنابراین، در حال حاضر، نمیتوان به ورزشکاران توصیه کرد تا پیش و هنگام تمرینات یا مسابقات استقامتی، تری گلیسریدهای زنجیر متوسط بخورند.
آیا خوردن چربی در دوره بازیافت پساز فعالیت ورزشی استقامتی ضروری است؟؟
بر خلاف کربوهیدراتها و پروتئین، ضرورتی ندارد چربیهایی که هنگام فعالیت ورزشی استقامتی استفاده شدهاند، با خوردن مقادیر معینی از انواع چربیها بلافاصله بعد از تمرین یا مسابقه جایگزین شوند. ذخایر چربی بدن آن قدر زیادند که به دنبال یک جلسه فعالیت ورزشی تخلیه نمیشوند، حتی اگر مدت فعالیت ورزشی خیلی طولانی باشد. چربیها در مقایسه با کربوهیدراتها و پروتئین به آهستگی معده را ترک میکنند. این موضوع میتواند بالقوه تحویل مواد مغذی به عضلات را به تاخیر اندازد. با وجود این، لازم است چربیها را به وعده غذایی یا میان وعده غذایی پس از فعالیت ورزشی افزود اما مقدار آن باید خیلی کم باشد.
برچسب ها :پروتئین ، تری گلیسریدهای زنجیره متوسط ، چربی ، فعالیتهای استقامتی ، کربوهیدرات ، گلوکز ، گلیکوژن عضلات
- نظرات ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط مدیران سایت منتشر خواهد شد.
- نظراتی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهد شد.
- نظراتی که به غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نخواهد شد.
ارسال نظر شما
مجموع نظرات : 0 در انتظار بررسی : 0 انتشار یافته : ۰