کد خبر : 1561
تاریخ انتشار : پنج‌شنبه 20 فوریه 2020 - 0:50

بیماری های غذایی

بیماری های غذایی
عوامل فساد و آلودگی گاهی مستقیم و گاهی هم غیر مستقیم موجب تغییرات نامطلوب در ماده غذایی می شود که باعث ایجاد مسمومیت و عفونت غذایی میشود.

بیماری های غذایی

فساد و آلودگی مواد غذایی

مفهوم فساد به معنی پیدایش تغییرات نامطلوب و زیان بخش در مواد غذایی است.

مفهوم آلودگی به معنی ورود و اضافه شدن میکروب ها به مواد خوردنی است. هم آلودگی و هم فساد هر دو به کاهش کیفیت و یا غیر قابل مصرف شدن مواد غذایی منجر می گردد. عوامل فساد و آلودگی گاهی مستقیم و گاهی هم غیر مستقیم موجب تغییرات نامطلوب در ماده غذایی می شود. آگاهی از این نکته به انسان کمک می کند مناسب ترین راه را برای کنترل عوامل فساد، آلودگی و فراهم کردن سلامت غذا بکار گیرد.

بیماری های غدایی

بیماری های غذایی

۱– مسمومیت غذایی

از دیدگاه بهداشت عمومی مسمومیت غذایی یکی از مشکلات عمده به شمار می‌رود. بنابراین شناخت عوامل مسمومیت زا و مقابله با آنها ضروری است. عمده ترین علایم مسمومیت شامل اسهال، استفراغ و درد شکم می باشد. این علایم حداقل یک ساعت تا حداکثر پنج روز پس از مصرف غذای آلوده ظاهر می گردد. این مسمومیت شامل مسمومیت های حاصل از سم باکتری ها، قارچ ها،سموم فلزی، سموم دفع آفات نباتی که در مواد غذایی پیدا می‌شوند، هستند و بخش مهمی از بیماری‌های ناشی از مصرف مواد غذایی را تشکیل می دهند.

از جمله مسمومیت‌های غذایی می توان به  مسمومیت ناشی از:

اشریشیاکلای، استافیلوکوکوس آرئوس، کلستریدیوم بوتولینوم، باسیلوس سرئوس و مسمومیت های قارچی اشاره کرد .

بیماری های غذایی

۲- عفونت  غذایی

دسته دیگر از بیماری‌های ناشی از مصرف غذا در نتیجه ورود باکتری ها، قارچ ها و بعضی از ویروس ها به مواد غذایی می باشد که از جمله این عفونت‌ها می‌تواند به سالمونلا، ویبرو کلرا (وبا)، بروسلا (تب مالت)، مایکوباکتریوم توبرکلوزیس (بیماری سل) و تب کریمه کنگو اشاره کرد.

عوارض ناشی از انگل ها: توسط انگل های موجود در ماده غذایی به انسان منتقل می گردد مانند توکسوپلاسما گندی .

مسمومیت قارچی

قارچ ها و کپک ها نیز قادر به ترشح سموم هستند که به سم ترشح شده از آنها، مایکوتوکسین می‌گویند. از جمله راه‌های انتقال این سموم مصرف مواد غذایی کپک زده مانند پسته، بادام، پودر نارگیل، برنج، غلات و فرآورده‌های دامی آلوده می باشد.

پیشگیری

نگهداری مواد غذایی در سرمای پایین

جلوگیری از ایجاد رطوبت در محل نگهداری

بسته بندی مناسب مواد غذایی که مانع ورود هوا و اکسیژن به مواد غذایی گردد.

 

برچسب ها :

ناموجود
ارسال نظر شما
مجموع نظرات : 0 در انتظار بررسی : 0 انتشار یافته : ۰
  • نظرات ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط مدیران سایت منتشر خواهد شد.
  • نظراتی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهد شد.
  • نظراتی که به غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نخواهد شد.