کد خبر : 1154
تاریخ انتشار : پنج‌شنبه 19 دسامبر 2019 - 0:23

فلوراید

فلوراید

فلوراید Fluoride کاربرد اصلی فلوراید در بدن، برای سفت شدن استخوان ها و مینای دندان ها می باشد. همچنین به پیشگیری از پوسیدگی دندان‌ها نیز کمک می کند این طور تخمین زده می شود که افراد بالغ روزانه ۱.۸ میلی گرم فلوراید  مصرف می‌کند که ۲۵ درصد آن از طریق غذاها و ۷۰ درصد باقی

فلوراید Fluoride

کاربرد اصلی فلوراید در بدن، برای سفت شدن استخوان ها و مینای دندان ها می باشد. همچنین به پیشگیری از پوسیدگی دندان‌ها نیز کمک می کند این طور تخمین زده می شود که افراد بالغ روزانه ۱.۸ میلی گرم فلوراید  مصرف می‌کند که ۲۵ درصد آن از طریق غذاها و ۷۰ درصد باقی مانده از طریق نوشیدن چای و سایر نوشیدنی هایی که حاوی آب لوله‌کشی می‌باشد به دست می آید. در مناطقی که آب لوله‌کشی فلور زده می‌شود در صورتی که روزی یک لیتر آب مصرف شود به میزان ۲.۶ میلی گرم در روز فلوراید وارد بدن می گردد. کودکان باید حداکثر به ازای هر کیلوگرم از وزن بدن شان ۰/۰۵ میلی گرم فلوراید مصرف نمایند.

مواد معدنی مثل منیزیم، کلسیم و آلومینیوم می‌توانند باعث کاهش توانایی بدن در جذب Fluoride می شوند. استفاده طولانی مدت از قرص های آنتی اسید که حاوی آلومینیوم می باشد و افراد دچار سوءهاضمه و ترش کردن آنها را مصرف می‌کنند ممکن است باعث کاهش Fluoride بدن شود.

ادعا میشود که قرص های حاوی فلوراید می‌توانند به کاهش پوسیدگی دندان کودکان کمک نماید اما این کار باید حتماً زیر نظر پزشک یا دندانپزشک انجام شود. دهانشویه ها یا خمیردندان های حاوی Fluoride در صورتی که بعد از استفاده به جای اینکه از دهان خارج شوند،  قورت داده شوند می‌توانند باعث بالا رفتن میزان Fluoride بدن شوند که باید از انجام این کار خودداری نمود‌.

هشدار در مورد فلوراید

به وضعیت مسمومیت با فلوراید که بر اثر مصرف بیش از حد آن ایجاد می‌شود که اصطلاحاً فلوروزیس(Fluorosis) گفته می‌شود وجود لکه های سفید گچ مانند که بر روی سطح دندان‌ها ایجاد می‌شود، یک نشانه واضح از مصرف زیاد فلوراید از طریق رژیم غذایی می باشد.

این وضعیت بیشتر در کودکان مناطقی که آب لوله کشی آن را فلور زده می شود و به غیر از این، آنها از طرق دیگر نیز Fluoride اضافه وارد بدنشان می کنند (مثل قورت دادن خمیر دندان و دهان شیر های حاوی فلوراید) دیده می شود. افراد بزرگسال نیز می‌توانند در اثر مصرف زیاد فلوراید دچار مشکلاتی شوند. مصرف روزانه ۰/۵ تا ۲/۶  گرم فلوراید در طی یک مدت کوتاه می تواند باعث افسردگی و وضعیت بالقوه مرگبار فلوروزیس بشود.

موارد استفاده های درمانی از فلوراید

پوسیدگی دندان‌ها: گفته می‌شود که نوشیدن آب فلور زده از همان بدو تولد باعث محافظت دندان ها از پوسیدگی می شود. گزارش‌هایی شده است مبنی بر این که نوشیدن چای ممکن است به کاهش بروز پوسیدگی های دندان کمک نماید، گرچه اضافه کردن قند یا شکر به چای باعث می‌شود که این اثر خوب از بین برود.

پوکی استخوان: گزارش شده است که در مناطقی از جهان که میزان Fluoride بیشتری دارند افراد کمتر به پوکی استخوان دچار می شوند و این نشان دهنده نقش احتمالی فلوراید در جلوگیری از پوک شدن استخوان ها می باشد.

گوش داخلی: تشکیل و ساخته شدن استخوان جدید در قسمت داخلی گوش، یک علت شایع بدتر شدن ناشنوایی در افراد مسن می باشد. پیشنهاد شده است که درمان چنین وضعیتی با مصرف Fluoride سدیم می‌تواند جلوی ساخته شدن این استخوان در گوش را بگیرد و از بروز ناشنوایی جلوگیری نماید.

برچسب ها :

ارسال نظر شما
مجموع نظرات : 0 در انتظار بررسی : 0 انتشار یافته : ۰
  • نظرات ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط مدیران سایت منتشر خواهد شد.
  • نظراتی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهد شد.
  • نظراتی که به غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نخواهد شد.