باکتری باسیلوس سرئوس
باکتری باسیلوس سرئوس
این باکتری در خاک به صورت گسترده وجود دارد و باعث آلودگی مواد غذایی می شود. این باکتری دو نوع مسمومیت در انسان ایجاد میکند که هم میتواند باعث اسهال شده و هم باعث استفراغ شود و در بعضی موارد هر دو نوع مسمومیت را ایجاد کند.
علائم مسمومیت اسهالی باکتری باسیلوس سرئوس
۸ تا ۱۶ ساعت بعد از مصرف غذای آلوده، مسمومیت با علائم دل درد، اسهال شدید و تهوع شروع میشود و پس از ۲۴ ساعت به پایان میرسد.
علائم مسمومیت استفراغی باکتری باسیلوس سرئوس
یک الی شش ساعت بعد از مصرف غذای آلوده، مسمومیت با علائم تهوع و استفراغ شدید شروع شده و فرد مسموم بعد از ۱۰ ساعت بهبود می یابد.
راه های انتقال باکتری باسیلوس سرئوس
مصرف مواد غذایی گوشتی
مصرف مواد غذایی گیاهی مانند ذرت، سوپ سبزی
مصرف برنج پخته
مصرف شیر و لبنیات غیر بهداشتی
مصرف ادویه جات و چاشنی های آلوده به گرد و غبار
مصرف حبوبات و سس
راه های پیشگیری باکتری باسیلوس سرئوس
پس از پختن برنج باید تا دمای ۶۳ درجه سانتیگراد گرم نگه داشته شده و یا اینکه سریع سرد شود و در فاصله کمتر از دو ساعت بعد از پخت در یخچال نگهداری شود.
از مصرف ادویه جات و چاشنی های غیر بهداشتی که به صورت فله ای عرضه می شوند در طبخ غذا خودداری شود.
غذاهای پخته در ظروف درب دار نگهداری شود و از قرار دادن آن را در معرض گرد و غبار خودداری شود.
هنگام طبخ برنج سعی شود به میزان مصرف روزانه غذا تهیه شود و از قرار دادن حجم زیاد برنج در دمای محیط برای زمان طولانی جدا خودداری شود. لازم به ذکر است از گرم کردن مجدد برنج باعث از بین رفتن باکتری نخواهد شد و موجب مسمومیت می گردد.
برچسب ها :
ناموجود- نظرات ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط مدیران سایت منتشر خواهد شد.
- نظراتی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهد شد.
- نظراتی که به غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نخواهد شد.
ارسال نظر شما
مجموع نظرات : 0 در انتظار بررسی : 0 انتشار یافته : ۰