چای سبز
چای سبز (Green Tea) – چای یکی از محبوب ترین نوشیدنی ها در سراسر دنیاست . چای از گیاهی بانام علمی کاملیا سیننزیس که یک گیاه آنزیو اسپرم است به دست می آید .
سالیانه ۵/۲ میلیون تن برگ چای در جهان تولید می شود که در این میان ۷۸ درصد چای سیاه است ۲۰ درصد به شکل چای سبز است و ۲ درصد چای اولانگ است .
چای سبز، به علت محتوای پلی فنل بالا دارای خواص ضد سرطانی و ضد التهابی است و در پیشگیری از بیماریهای سکته های قلبی و فشار خون عمل میکند، ضمن اینکه دارای فلوراید بالایی نیز است و از پیشگیری از پوسیدگی دندان موثر است .
ترکیبات متشکل از:
پروتئین ها ۲۰ – ۱۵ درصد وزن خشک
اسیدهای آمینه ۴ – ۱ درصد وزن خشک ( مانند تانین، اسید گلوتامیک، گلسین، سرین، اسید آپارتیک، تریپتوفان، تیروزین، والین، ترئونین، آرژنین و لیزین .)
کربوهیدرات ۷ – ۵ درصد وزن خشک ( همانند سلولز، پکتین ها ،گلوکز، فرکتوز، ساکاروز)
مواد معدنی و عناصر کمیاب ۵ درصد وزن خشک ( کلسیم، منیزیم، کروم، منگنز، آهن، روی، مس، ملیبیدنوم، سلنیوم، سدیم، فسفر، کبالت، نیکل، پتاسیم و آلومینیوم؛ برخی اسیدهای چرب (اسید لینولئیک و آلفا-اسید لینولئیک)؛ استرول ها (استیگماسترول)
ویتامین ها (B,C,E) ؛گزانتین ها (کافئین) ورنگ دانه ها (کلروفیل و کاروتن) است.
چای سبز و خواص درمانی
تحقیقات نشان داده اند مصرف این نوشیدنی با پیشگیری از انواع سرطان ها از جمله سرطان ریه روده بزرگ روده کوچک معده دهان کلیه لوزالعمده و پستان مرتبط است ضمن اینکه ترکیبات چای سبز به عنوان عاملی برای پیشگیری از استرس های اکسایشی و مشکلات عصبی موثر است .
تاثیر بر متابولیسم قندها
مصرف این نوع چای از دیابت نوع ۲ جلوگیری میکند. پروتئین های سرمی خاصی در این نوشیدنی وجود دارد که احتمالآ در اثرات آنتی هایپر گلسیمیک آن نقش دارند.
تاثیرات بر چاقی
از این نوع چای به عنوان جدیدترین سلاح در مقابله با اضافه وزن مطرح شده است. تحقیقات انسانی نشان میدهد که مصرف چای سبز می تواند به کاهش وزن بدن به ویژه توده چربی منجر شود . مکانیسم پذیرفته شده برای این اثر مصرف انرژی به واسطه بتا اکسایش و تولید حرارت است .
چای سبز و اختلات کلیوی
تحقیقات نشان میدهند که در نفروپاتی دیابتی ناشی از استرپتوزوتسین، عملکرد کلیوی با مصرف چای سبز بهبود می یابد که همچنین احتمالآ با کاهش سطوح گلوکز گردشی از تجمع گلیکوژن دز توبول های کلیوی پیشگیری می کند؛ بنابرین چای سبز می تواند در مدیریت درمان نفروپاتی دیابتی سودمند می باشد.
تاثیر بر بیماریهای قلبی عروقی
چندین تحقیق نشان داده اند که این گیاه می تواند از سیستم قلبی عروقی در برابر عوامل خطرزا محافظت کند. ضمن اینکه دیده شده است مصرف منظم آترواسکلروز را مهار می کند.
مصرف چای سبز قابلیت پلاسما و LDL را برای اکسایش کاهش می دهد و متابولیسم کلسترول را تعدیل و احتمالآ از شروع و پیشرفت آترواسکلروز جلوگیری می کند.
چای سبز و آثار مسمومیت
با وجود اثرات مفیدی که چای سبز بر روی سلامتی دارد، باید دانست که این تاثیرات تا دوز خاصی می تواند مفید باشد و مصرف دوزهای بالاتر به عوارض جانبی ناشناخته ای منجر میشود.
علاوه بر این اثرات مفید این گیاه ممکن است در همه افراد یکسان نباشد. اپیلوکاتچین که مهمترین کاتچین موجود در عصاره چای سبز است ، دارای خاصیت سمی نیز است که در صورت مصرف مقادیر بالا می تواند به اختلال در عملکرد سلول به ویژه سلول های کبدی و در نتیجه اختلال در متابولیسم بدن منجر شود.
برچسب ها :استیگماسترول
- نظرات ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط مدیران سایت منتشر خواهد شد.
- نظراتی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهد شد.
- نظراتی که به غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نخواهد شد.
ارسال نظر شما
مجموع نظرات : 0 در انتظار بررسی : 0 انتشار یافته : ۰