کد خبر : 3272
تاریخ انتشار : جمعه 14 ژانویه 2022 - 22:31

سوء جذب فروکتوز

سوء جذب فروکتوز

سوء جذب فروکتوز مصرف فروکتوز از آب‌ میوه‌ها و شربت ذرت غنی از فروکتوز (HFCS) High fructos corn syrup در سال‌های اخیر افزایش قابل ‌توجهی داشته ‌است. روده‌ی کوچک انسان در مقایسه با جذب سریع و کامل گلوکز توانایی اندکی برای جذب فروکتوز دارد و تست هیدروژن تنفسی نشان داده که بیش ‌از ۷۵ درصد

سوء جذب فروکتوز

مصرف فروکتوز از آب‌ میوه‌ها و شربت ذرت غنی از فروکتوز (HFCS) High fructos corn syrup در سال‌های اخیر افزایش قابل ‌توجهی داشته ‌است. روده‌ی کوچک انسان در مقایسه با جذب سریع و کامل گلوکز توانایی اندکی برای جذب فروکتوز دارد و تست هیدروژن تنفسی نشان داده که بیش ‌از ۷۵ درصد افراد سالم مقادیر زیاد فروکتوز (۵۰ گرم) را که به ‌تنهایی داده می‌شود به‌ طور ناقص جذب می‌کنند. جذب فروکتوز وقتی‌ که با گلوکز مصرف می‌شود افزایش می‌یابد مثل سوکروز، زیرا جذب گلوکز باعث تحریک مسیر جذب فروکتوز می‌شود.

افراد با سندرم روده تحریک ‌پذیر IBS (Inflammatory bowel disease) و حساسیت بیش ‌از حد احشایی بیشتر به گاز، نفخ و درد ناشی از سوء جذب فروکتوز حساس هستند.

افراد با عدم تحمل فروکتوز ممکن است به مقادیری که در غذاهاست مشکلی نداشته باشند و باید غذاهای حاوی مقادیر بالای فروکتوز را محدود کنند.

گلابی، سیب و انبه مقدار فروکتوز آزاد بیشتری دارند (فروکتوز بیشتری از گلوکز دارند). به ‌علاوه میوه‌های خشک و آب ‌میوه‌ها به‌ خاطر داشتن مقادیر فروکتوز بیشتر به‌ ازای هر واحد مشکل بیشتری دارند.

متابولیسم کبدی فروکتوز شبیه اتانول می‌باشد، و هر دو به‌ عنوان سوبسترایی برای مسیر دنووی لیپوژنز بکار می‌روند و باعث افزایش مقاومت به انسولین کبدی، دیس لیپیدمی و استئاتوز کبدی می‌شوند.

 

برچسب ها :

ارسال نظر شما
مجموع نظرات : 0 در انتظار بررسی : 0 انتشار یافته : ۰
  • نظرات ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط مدیران سایت منتشر خواهد شد.
  • نظراتی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهد شد.
  • نظراتی که به غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نخواهد شد.