کد خبر : 1383
تاریخ انتشار : یکشنبه 19 ژانویه 2020 - 23:08

منیزیوم ( Mg )

منیزیوم ( Mg )
این ماده معدنی همچنین دارای نقش مهمی در کمک به شل شدن عضلات می باشد و برای سلامت قلب و دستگاه عصبی بدن ضروری می باشد.

منیزیوم ( Mg ) در تمام بافت‌های بدن ذخیره می شود و برای رشد و حفظ قدرت استخوان‌ها و دندان‌ها لازم می باشد. این ماده معدنی همچنین دارای نقش مهمی در کمک به شل شدن عضلات می باشد و برای سلامت قلب و دستگاه عصبی بدن ضروری می باشد. منیزیوم در ساخته شدن و عمل بیش از ۳۰۰ واکنش آنزیمی مختلف شرکت می‌کند و آزاد شدن انرژی از غذاهایی که مصرف می‌کنیم کمک می نماید و از دیواره های سلولی نیز محافظت می کند.

غذاهای پروتئینی مثل گوشت، ماهی و تخم مرغ به جذب منیزیوم همراه با کلسیم کمک می کنند. همچنین تصور می شود که مواد معدنی فسفر و  روی ( زینک) بعلاوه ویتامین‌ ب یک، ویتامین ب شش ، ویتامین ث و ویتامین د به جذب بهتر منیزیم در بدن کمک می‌کند.

مصرف مقادیر زیاد کلسیم باعث می شود که توانایی بدن در جذب منیزیوم کاهش یابد. استفاده طولانی مدت از دارو های مدر (ادرار آور) موجب پایین آمدن میزان منیزیوم در بدن می شود.

مقدار مورد نیاز روزانه منیزیوم برای افراد بزرگسال ۳۰۰ میلی گرم می باشد. خوردن مکمل های دارویی منیزیم فقط باید با توصیه پزشک انجام شود.

هشدار در مورد مصرف منیزیوم ( Mg )

مصرف بیش از حد منیزیوم می‌تواند باعث تهوع، افسردگی و فلج‌شدن شود. مصرف روزانه ۳۰۰۰ تا ۵۰۰۰ میلی گرم منیزیم می تواند باعث مرگ شود.

موارد استفاده های درمانی از منیزیوم ( Mg )

مرض قند (دیابت): کمبود منیزیوم در بیماران مبتلا به مرض قند ممکن است رخ دهد و باعث بروز عوارض کوتاه مدت و بلند مدتی مثل بیماری قلبی، مشکلات کلیوی و صدمات عصبی میشود. منیزیوم برای انتقال قند خون ( گلوکز) ضروری می باشد و نیز در ترشح هورمون انسولین که به کنترل میزان قند خون کمک می کند نقش مهمی دارد. مکمل های منیزیوم همچنین ممکن است در افرادی که قند خونشان پایین می‌افتد و دچار مشکلاتی مثل احساس سبکی سر و غش کردن می شوند مفید باشد.

سکته های قلبی: کمبود منیزیوم بدن در ارتباط با افزایش خطر بیماری قلبی و مرگ ناگهانی قلبی می باشد. مصرف مکمل های منیزیوم ممکن است خطر بروز نامنظمی های ضربان قلب که بعد از سکته قلبی ایجاد می شوند را کاهش دهد.

بیماری قلبی: منیزیوم که نسبت به پایین آمدن کلسترول کلی خون، بالا رفتن کلسترول خوب اچ دی ال HDL و جلوگیری از لخته شدن خون کمک نماید که تمام این کارها باعث می شود که خطر بروز بیماری آترواسکلروز (تصلب شرایین) و بیماری قلبی کاهش یابد.

قاعدگی های دردناک: خانم هایی که در هنگام عادت ماهیانه دچار دردهای زیادی می شوند ممکن است با مصرف منیزیوم به تسکین دردهای کمر و شکم شان کمک شود. اگر همراه منیزیوم، ویتامین ب شش نیز مصرف شود اثر آن ها بیشتر می گردد.

سردردهای قبل از عادت ماهانه: سردردهایی که قبل از قاعدگی ایجاد می شوند ممکن است با پایین بودن میزان مصرف منیزیوم خون در ارتباط باشند. مصرف ۱۰۰ تا ۲۰۰ میلی گرم مکمل منیزیم در روز می‌تواند در این موارد موثر باشد.

کمبود منیزیوم ( Mg ) می تواند باعث بروز مشکلات و بیماریهای زیر شود:

ضعف بدن

سریع شدن یا نامنظم شدن ضربان قلب

گرفتگی های عضلانی

بی اشتهایی

تهوع

خستگی

بی خوابی

استفراغ

تغییرات شخصیتی

غذاهای سرشار از منیزیوم ( Mg )

در ۱۰۰ گرم از مواد غذایی زیر، مقدار منیزیوم برابر است با:

پودر کاکائو         ۵۲۰ میلی گرم

تخمه آفتابگردان   ۳۹۰ میلی گرم

تخمه کدو           ۲۷۰ میلی گرم

آجیل مخلوط        ۲۰۰ میلی گرم

کره بادام زمینی     ۱۸۰ میلی گرم

ذرت بوداده              ۸۱ میلی گرم

برچسب ها :

ارسال نظر شما
مجموع نظرات : 8 در انتظار بررسی : 4 انتشار یافته : ۴
  • نظرات ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط مدیران سایت منتشر خواهد شد.
  • نظراتی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهد شد.
  • نظراتی که به غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نخواهد شد.