اصول کیفیت و نگهداری برنج
اصول کیفیت و نگهداری برنج – برنج از غلات بسیار مغذی و پر مصرف ترین ماده غذایی است و بیشترین مقدار انرژی بدن از این ماده غذایی تامین می شود. بنابراین مصرف زیادی در رژیم غذایی دارد.
اصول کیفیت و نگهداری برنج و نکات مهم در نگهداری برنج
• برنج را پس از پاک کردن و برای جلوگیری از شپشک زدن با نمک مخلوط کرده و دور از آفتاب ، رطوبت و هوای گرم نگهداری نمایید. بهتر است از کسیه های نخی استفاده کنید، در این صورت به دلیل منافذ موجود در کسیه های نخی، هوادهی بهتر انجام می شود.کسیه های حاوی برنج را از سطح زمین بالاتر نگهدارید و باید از دیوار هم فاصله داشته باشد تا جریان هوا به راحتی در آن گردش کند.
• اگر برنج شپشک زد نباید آن را روی نور آفتاب قرار داد چون دانه های برنج خرد می شود. راهکار این است که برنج را روی پارچه ای در معرض هوای آزاد و در سایه پهن کرده و زمانی که آفت برنج از بین رفت آن را با نمک مخلوط کنید و در کسیه برنج ریخته و در جای خشک و خنک نگهداری کنید.
• بهترین راه برای پیشگیری از حشره زدن برنج و حبوبات و تکثیر تخم آفت ها درون آنها، نگهداری آنها در دمای مناسب است.
• مکان های خشک و خنک ، بهترین محل برای نگهداری و انبار کردن برنج هستند.
• برای جلوگیری از ورود حشرات به داخل کسیه برنج می توان از حبه های سیر و نمک استفاده کرد که تا حد زیادی در کاهش آفات برنج موثر است.
• قرصی به نام قرص برنج نیز در کسیه های حاوی این محصول استفاده می شود که قرصی با بوی سیر یا ماهی گندیده است و دارای جذب خوراکی و استنشاقی بالایی می باشد. این قرص دارای ترکیب خطرناکی است و جهت جلوگیری از آفت زدگی برنج انبار شده ، مصرف می شود. در اثر تماس این قرص با رطوبت، گاز خطرناکی به نام فسفین آزاد می شود که می تواند منجر به از کار افتادن قلب، کبد، کلیه و مغز شود. بنابراین مصرف این قرص ها به دلیل خطرناک بودن ممنوع شده است و بهتر است استفاده نشود.
• یکی از ساده ترین و در عین حال موثرترین راه ها از شر شپشک برنج، قرار دادن گونی های آن روی قفسه های مشبکی است که حدود۳۰ تا ۲۵ سانتی متر از زمین فاصله دارد، بهتر است از چسباندن گونی های برنج به دیوار هم خودداری کنید تا جریان هوا به خوبی بین گونی یا کیسه های برنج برقرار شود. حداقل فاصله گونی های برنج با دیوار باید ۵ سانتی متر باشد تا گردش هوا به آسانی انجام شود.
اصول کیفیت و نگهداری برنج و نکاتی که باید در هنگام پخت برنج توجه کنیم
• قبل ار طبخ باید آن را با آب گرم حدود ۵ الی ۶ با رشسته تا آب زلال و تمیز از آن خارج شود . چون برنج ممکن است آلوده به فلزات سمی مانند آرسنیک، کادمیوم، سرب و همچنین سم خطرناک آفلاتوکسین باشد، شستن قبل از طبخ می تواند میزان آلودگی را حدود۵۰ تا ۶۰درصد کاهش دهد.
• همیشه قبل از تهیه برنج برای یک وعده غذایی پس از شستن ، آن را برای مدت زمانی در آب و نمک بخیسانید این عمل باعث می شود قابلیت هضم و جویدن آسان شود و همچنین آلودگی به فلزات سمی را حدود ۲۵ تا ۳۰درصد کاهش دهد.
• به هیچ وجه برنج را به صورت خشک و نشسته طبخ نکنید حتی اگر برنج به صورت آبکش مصرف شود باید قبل از ریختن برنج در دیگ آن را کامل بشوئید.
برچسب ها :آرسنین ، برنج سفید ، برنج قهوه ای ، سرب ، سم آفلاتوکسین ، غلات مغذی ، کادمیوم
- نظرات ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط مدیران سایت منتشر خواهد شد.
- نظراتی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهد شد.
- نظراتی که به غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نخواهد شد.
ارسال نظر شما
مجموع نظرات : 0 در انتظار بررسی : 0 انتشار یافته : ۰