کوآنزیمQ10
کوآنزیمQ10 – نام های دیگر: یوبیکینون، یوبیکارنون این مکمل از چه تشکیل شده است: یک جزء محلول در چربی شبه ویتامین از خانواده یوبیکینون، کوآنزیمQ10 در تمامی سلول های بدن عمل کرده و به عنوان یک آنزیم در چندین آنزیم کلیدی عمل می کند که مراحل تولید ATP توسط تنفس هوازی درون چرخه انتقال الکترون
کوآنزیمQ10 – نام های دیگر: یوبیکینون، یوبیکارنون
این مکمل از چه تشکیل شده است: یک جزء محلول در چربی شبه ویتامین از خانواده یوبیکینون، کوآنزیمQ10 در تمامی سلول های بدن عمل کرده و به عنوان یک آنزیم در چندین آنزیم کلیدی عمل می کند که مراحل تولید ATP توسط تنفس هوازی درون چرخه انتقال الکترون میتوکندری را تسهیل می کنند. همچنین کوآنزیمQ10، به عنوان یک آنتی اکسیدان قوی، دوبرابر به از بین بردن رادیکال های آزاد قبل از این که انها بتوانند سبب آسیب به سلولهای طبیعی بدن شوند، کمک می کنند. کوآنزیمQ10، به طور طبیعی در غلظت بسیار بالا درون ارگان ها و عضلات نیازمند به انرژی بیشتر همانند قلب یافت می شود. کوآنزیمQ10 را نیز می توان در منابع غذایی همچون گوشت ، ماکیان و ماهی یافت.
چگونه عمل می کند: بدن انسان جهت تولید انرژی کافی برای حمایت از عملکرد تمامی سلول ها، در یک ماموریت مستمر است. تصور می شود که افزایش مصرف رژیمی کوآنزیمQ10، چه از طریق غذا و یا مکمل سازی، ممکن است به بدن جهت برطرف کردن نیاز برای سنتزATP میتوکندری به ویژه هنگامی کمک کند که تقاضای تولید در زمان فشارهایی از جمله فشار فعالیت بدنی بر سیستم قلبی-عروقی و همچنین فشار برگشت به حالت اولیه عضله پس از آسیب ورزشی افزایش می یابد. به علاوه، به عنوان یک آنتی اکسیدان قوی در میتوکندری و غشاء لیپیدی، کوآنزیمQ10 می تواند به افزایش ۱۰تا۲۰برابری مبارزه بر علیه مولکول های گونه اکسیژن واکنشی(ROS) در طول فعالیت بدنی کمک کند و به این گونه در آسیب عضلانی و کاهش عملکرد شرکت داشته باشد.
مزایای عملکردی: ادعا شده است، فوائد متمرکز شده بر عملکرد مصرف مکمل کوآنزیمQ10 شامل بهبود استفاده از اکسیژن در قلب و عضلات اسکلتی است، که موجب افزایش حداکثر ظرفیت هوازی، استقامت بی هوازی و ظرفیت کاری تام می شود. همچنین کوآنزیمQ10 به عنوان یک عامل برگشت به حالت اولیه در کاهش آسیب عضلانی ناشی از تمرین، تبلیغ می شود.
میزان معمول مصرف: در طول پروتکل های مطالعه، برای ورزشکاران بزرگسال بالای۱۸سال، دامنه ای از ۶۰تا۳۰۰ میلی گرم در روز، مصرف مداوم برای حداقل۳ هفته توصیه شده است. برای میزان بالاتر از۱۰۰میلیگرم در روز ، بهتر است تا به دو تا سه دوز یکسان تقسیم شود و با وعده های غذایی حاوی مقدار چربی، جهت جذب کارامدتر آن مصرف شود. در حالی که کوآنزیمQ10، در اشکال بسیار در دسترس است، ژل های نرم نسبت به کپسول و دیگر فراورده ها تمایل جذب بهتری دارند.
نگرانی های مرتبط با سلامتی: به غیر از گزارشات نادر از حالت تهوع، کاهش اشتها، ناراحتی معده و اسهال، کوآنزیمQ10، معمولا بی خطر است. با توجه به این چندین اثر متقابل غذایی-دارویی دارد، توصیه می شود، ورزشکارانی که هر گونه اشکال دارویی Q10 را مصرف می کنند قبل از شروع استفاده یک پروتکل مصرف بهتر است با یک پزشک مشورت کنند.
مزایای بیشتر در ارتباط با عملکرد: تصور می شود ورزشکاران مبتلا به بیماری تخریب عضلانی همانند دیستروفی عضلانی، و همچنین دیابت و ورزشکاران در سطوح حرفه ای به علت وجود سطوح کوآنزیمQ10 پایین تر، ممکن است از مصرف مکمل فوائد بیشتری حاصل کنند.
برچسب ها :یوبیکارنون ، یوبیکینون
- نظرات ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط مدیران سایت منتشر خواهد شد.
- نظراتی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهد شد.
- نظراتی که به غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نخواهد شد.
ارسال نظر شما
مجموع نظرات : 2 در انتظار بررسی : 0 انتشار یافته : ۲