هورمونهای تیروئیدی و پاسخ به فعالیت ورزشی
هورمونهای تیروئیدی و پاسخ به فعالیت ورزشی غده تیروئید سه هورمون ترشح میکند. کلسیتونین توسط سلولهای پیرافولیکولی ترشح میشود و در تنظیم تعادل کلسیم درگیر میشود. غده تیروئید همچنین تیروکسین تیفوس (T4) و تری یدوتیرونین (T3) را نیز ترشح میکند. این هورمونها از ید و اسید آمینه تیروزین ساخته میشود. ترشح این هورمونها توسط هورمون
هورمونهای تیروئیدی و پاسخ به فعالیت ورزشی
غده تیروئید سه هورمون ترشح میکند. کلسیتونین توسط سلولهای پیرافولیکولی ترشح میشود و در تنظیم تعادل کلسیم درگیر میشود. غده تیروئید همچنین تیروکسین تیفوس (T4) و تری یدوتیرونین (T3) را نیز ترشح میکند. این هورمونها از ید و اسید آمینه تیروزین ساخته میشود. ترشح این هورمونها توسط هورمون تحریک کننده تیروئید تحریک میشود که این هورمون خود توسط غده هیپوفیز قدامی ترشح میگردد. T4 به مقدار بیشتری ترشح میشود تا T3، اما T3 شکل فعال و قویتر هورمون است. T4 میتواند در بافتهای زیادی در بدن به T3 متابولیزه شود که از جمله این بافتها میتوان به عضلات اسکلتی و کبد اشاره کرد. درحقیقت، ۸۰ درصد T3 موجود در گردش خون براثر متابولیسم برون تیروئیدی T4 تشکیل میشود.
نقش اصلی هورمونهای تیروئیدی عبارت است از افزایش میزان متابولیسم پایه. هورمونهای تیروئیدی همچنین میتوانند برداشت گلوکز ناشی از انسولین را تقویت کنند. با وجود این، نوعی بیش ترشحی هورمونهای تیروئیدی که اغلب در بیماران هیپرتیروئیدی دیده میشود، به افزایش تجزیه گلیکوژن کبدی منجر میشود. همه ابعاد متابولیسم چربیها توسط هورمونهای تیروئیدی تحریک میشوند. هرچند هورمونهای تیروئیدی برای رشد طبیعی ضروری اند، اما مقادیر زیاد آنها، آثار کاتابولیک بر عضلات اسکلتی دارد.
هورمونهای تیروئیدی و پاسخ به فعالیت ورزشی
درباره پاسخ هورمونهای تیروئیدی به یک استرس ورزشی کوتاهمدت و تمرینهای طولانیمدت هر دو پژوهشهای نسبتاً اندکی انجام شده است. پاسخ T3 و T4 – هر دو – به فعالیت ورزشی کوتاهمدت، چندان روشن نیست. در فعالیتهای ورزشی با شدتهای گوناگون، گزارش شده است که این هورمونها نسبت به مقادیر استراحتی، افزایش مییابند یا تغییری نمیکنند. با وجود این، تأثیر فعالیت ورزشی کوتاهمدت تا چند روز پس از جلسه فعالیت ورزشی، قابل تشخیص نیست.
پاسخ به تمرین
پژوهشهای چندی، پاسخ هورمونهای تیروئیدی استراحتی را به تمرینهای ورزشی طولانی مدت و به عنوان یک شاخص هورمونی احتمالی بیش تمرینی، مطالعه کردهاند. کاهش مقادیر استراحتی T4 و T3 در دورههای طولانی مدت تمرینهای خیلی شدید (به ویژه تمرینهای مقاومتی) گزارش شدهاست. ضرورت انجام پژوهشهای بیشتر در خصوص پاسخ هورمونهای تیروئیدی به تمرینهای طولانیمدت احساس میشود.
برچسب ها :
ناموجود- نظرات ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط مدیران سایت منتشر خواهد شد.
- نظراتی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهد شد.
- نظراتی که به غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نخواهد شد.
ارسال نظر شما
مجموع نظرات : 0 در انتظار بررسی : 0 انتشار یافته : ۰