کد خبر : 233
تاریخ انتشار : پنج‌شنبه 17 اکتبر 2019 - 22:49

اصول نگهداری گوشت طیور

اصول نگهداری گوشت طیور

اصول نگهداری گوشت طیور -امروزه مصرف گوشت ماکیان به ویژه گوشت مرغ، نسبت به گوشت قرمز رواج بیشتری دارد که از دلایل آن می توان به اقتصادی بودن ، دارا بودن بافت نرم و هضم آسان آن اشاره کرد. اخیرا گزارش شده است مصرف گوشت مرغ و سایر ماکیان از مصرف گوشت مرغ و سایر

اصول نگهداری گوشت طیور -امروزه مصرف گوشت ماکیان به ویژه گوشت مرغ، نسبت به گوشت قرمز رواج بیشتری دارد که از دلایل آن می توان به اقتصادی بودن ، دارا بودن بافت نرم و هضم آسان آن اشاره کرد. اخیرا گزارش شده است مصرف گوشت مرغ و سایر ماکیان از مصرف گوشت مرغ و سایر ماکیان از مصرف مصرف گوشت قرمز سالم تر می باشد چون کلسترول پایین تری دارد و برای افرادی که دچار بیماری های قلبی و عروقی هستند و یا از مشکلات کلیوی رنج می برند مناسب است.

اصول نگهداری گوشت طیور و ویژگی های مرغ تازه

  • پوست مرغ باید به طور یکنواخت روی سطح بدن کشیده شده عاری از هرگونه پارگی، تورم، خون مردگی یا تغییر رنگ و خراش باشد.
  • پوست مرغ کپک زدگی نداشته و لکه های رنگی روی آن دیده نشود.
  • گوشت مرغ باید سفتی خود را حفظ کرده باشد.
  • چربی طیور باید رنگ زرد روشن یکنواخت داشته و بوی نامطبوع نداشته باشد.
  • مرغ نباید هنگام فروش در آب گذاشته شود چون نه تنها باعث افزایش وزن آن شده بلکه زمینه فساد سریع تر را فراهم می کند.
  • گوشت مرغ باید کاملا تمیز و عاری از ذرات خارجی باشد(پرکنی به طور کامل انجام شده باشد).
  • بوی غیر طبیعی مانند بوی ترشیدگی و تعفن از آن احساس نشود.
  • محتویات درون شکمی آن به طور کامل تخلیه شده باشد.
  • مرغ منجمد آماده پخت ،علاوه بر ویژگی های بالا باید در کیسه های پلاستیکی شفاف، سالم و دست نخورده عرضه گردد.
  • در داخل بسته بندی خونابه یا آب منجمد شده وجود نداشته باشد.
  • مرغ منجمد نباید سر و پا داشته باشد.
  • حفره شکمی باید کاملا تمیز و بدون دل و قلوه و جگر باشد.

به هنگام مصرف گوشت مرغ به نکات زیر توجه شود:

  • گوشت مرغ باید از فروشگاه های معتبر خریداری شود و روی بسته بندی آن تارخ تولید و انقضاء (برای مرغ منجمد یکسال و مرغ تازه ۲روز) نام و نوع فراوده (مثلا مرغ منجمد ، مرغ تازه ، دل و قلوه) چک شود.
  • اگر لاشه مرغ دارای کوفتگی، پارگی ، چروکیدگی و رنگ غیر عادی باشد سالم نیست.
  • باید ازمصرف پوست و جگر مرغ به علت استفاده ی بی رویه واکسن،انتی بیوتیک ها و تجمع دارویی در آنها خودداری شود.
  • گوشت مرغ را پس از قطعه قطعه کردن و شستن حداکثر به مدت ۲روز می توان در یخچال نگهداری کرد. برای نگهداری به مدت زمان بیشتر، از فریزر استفاده شود.
  • به هیچ عنوان مرغی که از حالت انجماد خارج شده نباید دوباره منجمد شود.
  • وزن خالص محصول باید بر روی بسته بندی درج شده باشد. به طور کلی تهیه یک مرغ بسته بندی شده با وزن بین ۱۴۰۰ تا ۱۸۰۰ گرم توصیه می شود. چون مرغ های با این وزن دوره پرورش کوتاهی دارند که ازمزایای این نوع پرورش می توان به افزایش کیفیت گوشت مرغ، افزایش سلامتی، کم چرب بودن گوشت مرغ در سنین پایین تر، داشتن ارزش غذایی بالاتر، کاهش بیماری ها و مصرف کمتر داروها اشاره کرد.

اصول نگهداری گوشت طیور و روش های خارج کردن مرغ منجمد از حالت انجماد

برای خارج کردن گوشت مرغ ار حالت انجماد به هیچ عنوان نباید از حرارت مستقیم یا آب گرم استفاده کرد. دو روش برای خارج کردن مرغ از حالت انجماد وجود دارد:

  • روش اول: می توان گوشت مرغ را ۱۲ ساعت قبل از پخت از فریزر خارج کرده و در یخچال قرار داده تا به تدریج از حالت انجماد خارج شود.
  • روش دوم: وارد کردن گوشت مرغ منجمد از درون فریزر به درون ظرف پخت می باشد. که بدون هیچ گونه فاصله زمانی صورت می گیرد و گوشت در حالت انجماد به سرعت تحت پخت قرار خواهد گرفت.

نکته : این دو روش برای گوشت هم مناسب است.

مدت زمان نگهداری گوشت مرغ و دیگر ماکیان در یخچال و فریزر

نوع ماده غذایی

مدت زمان نگهداری در یخچال مدت زمان نگهداری در فریزر
مرغ تازه و دیگر ماکیان به صورت کامل ۱تا۲روز ۱سال
مرغ تازه و دیگر ماکیان به صورت قطعه شده ۱تا۲روز ۹ماه
مرغ سرخ کرده/ شنیسل ۳تا۴روز ۳تا۴ماه
مرغ پخته ۳تا۴روز

۲تا۴ماه

 

اصول نگهداری گوشت طیور

برچسب ها :

ناموجود
ارسال نظر شما
مجموع نظرات : 1 در انتظار بررسی : 0 انتشار یافته : ۱
  • نظرات ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط مدیران سایت منتشر خواهد شد.
  • نظراتی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهد شد.
  • نظراتی که به غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نخواهد شد.

رضا دوشنبه , 19 آگوست 2019 - 16:05

ممنون از مطالب خوبتون