کد خبر : 265
تاریخ انتشار : جمعه 18 اکتبر 2019 - 23:29

اصول نگهداری آجیل و مغزها

اصول نگهداری آجیل و مغزها

اصول نگهداری آجیل و مغزها آجیل مجموعه ای از مغزها است که سرشار از مواد مغذی از جمله  آهن ،پروتئین،ویتامینA وچربی امگا۳ است. نکاتی که در مورد آجیل نمی دانید: احتمال وجود سم خطرناک آفلاتوکسین در آجیل و خشکبار آفلاتوکسین ها یکی از سموم قارچی هستند که به وسیله قارچ آسپرژیلوس تولید میشود و برای

اصول نگهداری آجیل و مغزها

آجیل مجموعه ای از مغزها است که سرشار از مواد مغذی از جمله  آهن ،پروتئین،ویتامینA وچربی امگا۳ است.

نکاتی که در مورد آجیل نمی دانید:

  • احتمال وجود سم خطرناک آفلاتوکسین در آجیل و خشکبار

آفلاتوکسین ها یکی از سموم قارچی هستند که به وسیله قارچ آسپرژیلوس تولید میشود و برای سلامتی بسیار خطرناک است. قارچ های تولید کننده این سم روی انواع مواد خوراکی از جمله آجیل و خشکبار رشد کرده و با مصرف مواد غذایی آلوده، بیماری آفلاتوکسیکوزیس را در انسان ایجاد می کند. همچنین در اثر مصرف طولانی مدت مواد غذایی آلوده به این سم ، کبد دچار مشکل شده و سرطان کبد را در انسان ایجاد می کند. از این رو آجیل های خام و تفت نداده از نظر بهداشتی مطمئن تر هستند چون در آجیل های تفت داده و بوداده ، به آجیل طی تفت دادن انواع چاشنی ها اضافه می گردد و بوی کهنگی آجیل پنهان می شود.

  • یک آجیل خوب چه ویژگی دارد؟

مغزها هر کدام ویژگی خاصی دارند که با دقت به این خصوصیات می توان به سالم و تازه بودن آنها پی برد. رنگ از مشخصه هایی است که تازگی مغز را نشان می دهد. رنگ زرد آجیل نشان دهنده کهنگی است. رنگ پسته تازه مایل به سبز است و اگر تیره باشد نشانه کهنگی است.

  • نگهداری آجیل
  • آجیل را در محل گرم و مرطوب قرار ندهید چون باعث فاسد شدن آجیل می شود و احتمال رشد کپک را افزایش می دهد.
  • در صورت زیاد آمدن آجیل سعی کنید آجیل را با پوست، درون ظرف های دربسته قرار دهید. در این صورت به مدت ۲ماه در یخچال و ۴ماه در فریزر قابل نگهداری است.
  • اگر پوست آجیل را جدا کنید چیزی بیشتر از دوهفته در محل خشک و خنک باقی نمی ماند.
  • نکات مهمی که باید در خرید آجیل توجه شود
  • از مصرف مغز گردوهای سیاه شده به علت رشد کپک و قارچ جدا خودداری کنید زیرا حاوی سم آفلاتوکسین است.
  • آجیل باید دارای رنگ، بو و مزه طبیعی باشد. دانه های چرب خرد شد مثل مغز گردوی خرد شده بیشتر در معرض حمله قارچ هستند لذا از خوردن دانه هایی که طعم تلخ دارند باید پرهیز شود.
  • آجیل نباید هیچ گونه بوی نامطبوبی مثل بوی نا، بوی ماندگی ، بوی تند و بوی ترشیدگی بدهد.
  • به ظاهر آجیل خوب دقت کنید. وجود حفره یا کپک زدگی نشان دهنده ماندگی آجیل است.
  • اگر در میان آجیل بقایای حشرات زنده یا مرده را دیدید بدانید آجیل کهنه و فاسد است.
  • در صورت تماس دست با آجیل نباید آثار رنگ بر روی دست بماند و یا هنگام مصرف نباید دست ها و لب ها رنگی شود . در این صورت آجیل غیربهداشتی بوده و از رنگ های شیمیایی استفاده شده است مثل رنگ مشکی برای تخم آفتابگردان.
  • آجیل و خشکبار را نباید از دوره گردها و دستفروشان خریداری کرد. زیرا احتمال آلودگی محصولات آنها خیلی زیاد است. همیشه از مراکز معتبر خرید کنید.
  • از خرید پسته هایی که زیادی خندان هستند خودداری شود . زیرا در اثر شوک حرارتی، خندان می شوند چون آن ها را در ظرف های آب گرم ریخته تا باد کنند بعد انها را داخل ظرف آب سرد می ریزند تا پوستشان بترکد. این اختلاف دمای ناگهانی شوک حرارتی گفته می شود که کیفیت پسته را پایین آورده و موجب نم کشیدن پسته شده و باعث می شود پسته زودتر فاسد شود.

 

آجیل مجموعه ای از مغزها است که سرشار از مواد مغذی از جمله  آهن ،پروتئین،ویتامینA وچربی امگا۳ است.

نکاتی که در مورد آجیل نمی دانید:

  • احتمال وجود سم خطرناک آفلاتوکسین در آجیل و خشکبار

آفلاتوکسین ها یکی از سموم قارچی هستند که به وسیله قارچ آسپرژیلوس تولید میشود و برای سلامتی بسیار خطرناک است. قارچ های تولید کننده این سم روی انواع مواد خوراکی از جمله آجیل و خشکبار رشد کرده و با مصرف مواد غذایی آلوده، بیماری آفلاتوکسیکوزیس را در انسان ایجاد می کند. همچنین در اثر مصرف طولانی مدت مواد غذایی آلوده به این سم ، کبد دچار مشکل شده و سرطان کبد را در انسان ایجاد می کند. از این رو آجیل های خام و تفت نداده از نظر بهداشتی مطمئن تر هستند چون در آجیل های تفت داده و بوداده ، به آجیل طی تفت دادن انواع چاشنی ها اضافه می گردد و بوی کهنگی آجیل پنهان می شود.

  • یک آجیل خوب چه ویژگی دارد؟

مغزها هر کدام ویژگی خاصی دارند که با دقت به این خصوصیات می توان به سالم و تازه بودن آنها پی برد. رنگ از مشخصه هایی است که تازگی مغز را نشان می دهد. رنگ زرد آجیل نشان دهنده کهنگی است. رنگ پسته تازه مایل به سبز است و اگر تیره باشد نشانه کهنگی است.

  • نگهداری آجیل
  • آجیل را در محل گرم و مرطوب قرار ندهید چون باعث فاسد شدن آجیل می شود و احتمال رشد کپک را افزایش می دهد.
  • در صورت زیاد آمدن آجیل سعی کنید آجیل را با پوست، درون ظرف های دربسته قرار دهید. در این صورت به مدت ۲ماه در یخچال و ۴ماه در فریزر قابل نگهداری است.
  • اگر پوست آجیل را جدا کنید چیزی بیشتر از دوهفته در محل خشک و خنک باقی نمی ماند.
  • نکات مهمی که باید در خرید آجیل توجه شود
  • از مصرف مغز گردوهای سیاه شده به علت رشد کپک و قارچ جدا خودداری کنید زیرا حاوی سم آفلاتوکسین است.
  • آجیل باید دارای رنگ، بو و مزه طبیعی باشد. دانه های چرب خرد شد مثل مغز گردوی خرد شده بیشتر در معرض حمله قارچ هستند لذا از خوردن دانه هایی که طعم تلخ دارند باید پرهیز شود.
  • آجیل نباید هیچ گونه بوی نامطبوبی مثل بوی نا، بوی ماندگی ، بوی تند و بوی ترشیدگی بدهد.
  • به ظاهر آجیل خوب دقت کنید. وجود حفره یا کپک زدگی نشان دهنده ماندگی آجیل است.
  • اگر در میان آجیل بقایای حشرات زنده یا مرده را دیدید بدانید آجیل کهنه و فاسد است.
  • در صورت تماس دست با آجیل نباید آثار رنگ بر روی دست بماند و یا هنگام مصرف نباید دست ها و لب ها رنگی شود . در این صورت آجیل غیربهداشتی بوده و از رنگ های شیمیایی استفاده شده است مثل رنگ مشکی برای تخم آفتابگردان.
  • آجیل و خشکبار را نباید از دوره گردها و دستفروشان خریداری کرد. زیرا احتمال آلودگی محصولات آنها خیلی زیاد است. همیشه از مراکز معتبر خرید کنید.
  • از خرید پسته هایی که زیادی خندان هستند خودداری شود . زیرا در اثر شوک حرارتی، خندان می شوند چون آن ها را در ظرف های آب گرم ریخته تا باد کنند بعد انها را داخل ظرف آب سرد می ریزند تا پوستشان بترکد. این اختلاف دمای ناگهانی شوک حرارتی گفته می شود که کیفیت پسته را پایین آورده و موجب نم کشیدن پسته شده و باعث می شود پسته زودتر فاسد شود.

 

برچسب ها :

ناموجود
ارسال نظر شما
مجموع نظرات : 0 در انتظار بررسی : 0 انتشار یافته : ۰
  • نظرات ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط مدیران سایت منتشر خواهد شد.
  • نظراتی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهد شد.
  • نظراتی که به غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نخواهد شد.