کد خبر : 1761
تاریخ انتشار : یکشنبه 12 آوریل 2020 - 2:02

عملکرد و منابع غذایی اسیدهای آمینه ضروری

عملکرد و منابع غذایی اسیدهای آمینه ضروری
اسید آمینه های ضروری در بدن به مقدار کافی ساخته نمی شوند و حتماً باید از طریق غذا تأمین شوند.

اسیدهای آمینه ضروری :

اسید آمینه های ضروری در بدن به مقدار کافی ساخته نمی شوند و حتماً باید از طریق غذا تأمین شوند. ۹عدد از اسیدهای آمینه، اسیدهای آمینه ضروری هستند که عبارتند از والین،‌لوسین، ایزولوسین، لیزین، متیونین، تره اونین، فنیل آلانین، تریپتوفان و هیستدین در نوزادان ضروری است و در بزرگسالان غیر ضروری است.

عملکرد و منابع غذایی اسیدهای آمینه ضروری

هیستدین

وظیفه: پیش سازی برای هیستامین که به وسیله سیستم ایمنی بدن و طی یک واکنش آلرژیک آزاد می شود. برای حفظ غلاف میلین که از سلول های عصبی محافظت می کند مورد نیاز است.(هیستدین در نوزادان ضروری است و در بزرگسالان غیر ضروری است)

منابع غذایی: لبنیات، ماکیان ماهی گوشت چاودار برنج و گندم

ایزولوسین

از اسیدهای آمینه زنجیری شاخه دار BCAA است که می تواند به عنوان یک منبع انرژی در عضله و سلول های ایمنی مورد استفاده قرار می گیرد

منابع غذایی: تخم مرغ گوشت ماکیان ماهی فراورده های لبنی آرد جو دوسر حبوبات

لوسین

از اسیدهای آمینه زنجیری شاخه دار BCAA است که می تواند به عنوان یک منبع انرژی در عضله و سلول های ایمنی مورد استفاده قرار می گیرد

منابع غذایی: تخم مرغ گوشت ماکیان ماهی فراورده های لبنی آرد جو دوسر حبوبات

لیزین

درگیر در سنتز کلاژن و آلاستین و پیش ساز کارنیتین است. کمک به تجزیه چربی ها و به عنوان آنتی اکسیدان استفاده می شود.

منابع غذایی: گوشت ماهی آزاد آتلانتیک توفو. لوبیا قرمز شیر بدون چربی نان های سبوس دار ذرت اسفناج تخم مرغ پنیر موزارلا بادام زمینی.

میتونین

در تجزیه چربی ها کمک می کند و به عنوان آنتی اکسیدان عمل می کند.

منابع غذایی: گوشت ماهی سیر لوبیا تخم مرغ پیاز عدس دانه ها و ماست

فنیل آلانین

ال- فنیل آلانین (شکل طبیعی) می تواند به تیروسین تبدیل شود، که می تواند به یکی دیگر از چندین مولکول انتقال دهنده عصبی تبدیل شود که نقش هایی در متابولیسم مغز و حالت نشاط بخشی و تغییر حس درد دارد.

منابع غذایی: بادام فراورده های لبنی آووکادو بادم زمینی لوبیای لیما و دانه ها

تروئونین

به شکل گیری کلاژن و آلاستین کمک می کند

منابع غذایی: گوشت تخم مرغ لبنیات جوانه گندم لوبیا و آجیل ها

ترپیتوفان

تریپتوفان در بدن HTP-5 تبدیل میشود که سپس می تواند به سروتونین نیز تبدیل شود. سروتونین می تواند بر نشاط خواب و کنترل درد تاثیر بگذارد

منابع غذایی: پنیر لور پروتئین سویا گوشت و بادام زمینی

والین

از اسیدهای آمینه زنجیری شاخه دار است که می توان به عنوان منبع انرژی در عضله و سلول های ایمنی مورد استفاده قرار گیرد.

تخم مرغ گوشت ماکیان ماهی فراورده های لبنی آرد جو دوسر حبوبات.

عملکرد و منابع غذایی اسیدهای آمینه غیر ضروری

 

برچسب ها :

ناموجود
ارسال نظر شما
مجموع نظرات : 2 در انتظار بررسی : 0 انتشار یافته : ۲
  • نظرات ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط مدیران سایت منتشر خواهد شد.
  • نظراتی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهد شد.
  • نظراتی که به غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نخواهد شد.