علایم فساد در مواد غذایی
علایم فساد در مواد غذایی
اگر مواد غذایی در شرایط نامناسب نگه داری شوند و محیط برای رشد و تکثیر میکروب ها فراهم شود دچار فساد خواهند شد.
علایم فساد در گوشت
به محض اینکه دام ذبح می شود، گوشت آن در معرض فساد قرار می گیرد. زیرا میکروب ها می توانند به سرعت از طریق پوست، وارد آن شوند.
رنگ گوشت در حالت طبیعی قرمز یا صورتی رنگ است و نگهداری آن در شرایط غیر بهداشتی، سبب می شود که گوشت فاسد شده و رنگ آن به تدریج قهوه ای و در نهایت سبز شود و با کمی توجه به آن، می توان علامت کپک زدگی را نیز مشاهده کرد.
گوشت دام مبتلا به بیماری عفونی، معمولآ بسیار پررنگ یا تیره رنگ است و ظاهر آبدار و مترشحی دارد. ترشحات لزج و چسبنده نشانه فساد گوشت است.
از دیگر علایم گوشت فاسد می توان به موارد زیر اشاره کرد:
- استشمام بوی نامطبوع
- ترشیدگی
- وجود لکه های سبز یا سفید رنگ بر روی آن
- لزجی، سبزی و شلی سطح گوشت
- کدر شدن رنگ آن
- نرمی و زرد شدن رنگ چربی
علایم فساد در همبرگر، سوسیس و کالباس
- رنگ پریدگی فرآورده
- مرطوب و شل شدن سطح خارجی
- سبز شدن درون کالباس به علت رشد باکتری ها
- وجود لکه های سفید یا سبز بر روی کالباس به علت وجود کپک
علایم فساد در ماهی
- چشم هایی فرو رفته و کدر
- آبشش های دارای رنگ قهوه ای تیره
- پوست خشک و کدر
- فلس ها به راحتی کنده می شوند.بوی ترشیدگی و گندیدگی داشته و بافت پس از فشردن با انگشت به حالت اول بر نمی گردد.
علایم فساد در نان
- کپک زدگی: در اثر بسته بندی نان گرم، نگهداری در محل های گرم و مرطوب و برش دادن نان با چاقوی آلوده، کپک نان به آسانی بر روی آن رشد کرده و نان را غیر قابل مصرف می کند.
- چسبندگی: در نان های خانگی که به صورت گرم بسته بندی می شود به وجود می آید و معمولآ با بویی شبیه بوی خربزه ترشیده همراه است. در این فساد، نان لزج شده و رنگ آن زرد قهوه ای و مغز نان چسبندگی و کش دار است.
علایم فساد در تخم مرغ
- کدر شدن زرده تخم مرغ
- مخلوط شدن سفیده و زرده تخم مرغ هنگام شکستن ان درظرف
- بوی تعفن و نا مطلوب
- آبکی شدن تخم مرغ
- فساد میکروبی در اثر ترک خوردگی و شکسته شدن تخم مرغ
- در اثر ماندن تخم مرغ، حجم آن کاهش یافته و ارتفاع کیسه هوایی افزایش پیدا می کند.
- تخم مرغ سالم نسبت به تخم مرغ فاسد وزن بیشتری داشته زیرا تخم مرغی که فاسد شده آب آن تبخیر شده و از وزنش کاسته می شود.
- ممکن است در اثر رشد کپک ها در سطح تخم مرغ رنگ زرده آن به رنگ های آبی، سبز، سیاه و صورتی تبدیل شود که رشد کپک ها، به دلیل رطوبت زیاد محل نگداری تخم مرغ می باشد.
علایم فساد در سبزی ها
- فساد در سبزی ها به علت فعالیت باکتری اروینیا می باشد. این باکتری در صورتی که در سبزیجات رشد کند که باعث نرم شدن و لزج شدن سبزی شده، بوی بد و ظاهری مرطوب ایجاد می کند. این فساد در سبزیجاتی مانند کرفس، هویج و جعفری ظاهر می شود.
علایم فساد در میوه ها
- فساد در میوه ها به خاطر رشد و فعالیت کپک ها است که موجب فساد نرم در میوه شده، ایجاد رنگ قهوه ای می کند و بویی شبیه خاک ایجاد می کند. تغییر رنگ میوه مثل موز، پلاسیده شدن پوست انها یا لیز شدن پوست میوه از علایم دیگر فساد است.
علایم فساد در شیر
- ترش شدن شیر
- تلخ شدن
- طعم سوختگی
- طعم خاک
- طعم ماهی
- طعم گندیدگی
- تغییر رنگ شیر به رنگ های زرد، آبی و قهواه ای
- چسبندگی یا لزجی شیر که معمولآ در شیر و خامه رخ می دهد.
- تولید گاز که به صورت حباب در سطح شبر قرار می گیرد.
علایم فساد در کره
- گندیدکی
- تند شدن
- طعم شلغم
- تولید رنگ های غیر طبیعی مثلآ لکه سبز، زرد پرتغالی، لکه های سیاه و صورتی در سطح کره
- رشد کپک در سطح کره
علایم فساد در پنیر
- کپک زدگی شامل ایجاد لکه های سبز و سیاه در پنیر
- تولید گاز در پنیر
- باد کردگی در بافت پنیر
- ایجاد طعم تلخ در مزه پنیر
- لزجی در لخته پنیر
- گندیدگی که باعث ایجاد بوی تعفن می شود.
علایم فساد در طیور
فساد در مرغ شبیه فساد در گوشت قرمز است ولی سریع تر رخ می دهد. از علایم فساد در طیور می توان به موارد زیر اشاره کرد:
- لاغری شدید مرغ
- تغییر رنگ ناحیه شکمی به رنگ متمایل به سبز یا آبی
- در لاشه هایی که محتویات درون شکمی آنها به طور کامل تخلیه نمی شوند بوی ترشیدگی ایجاد می شود.
- گوشت مرغ فاسد، تیره، پرخون و کبود است و بر اثر نگهداری در شرایط نامناسب به تدریج خاکستری و گاهی سبز روشن می شود.
برچسب ها :اصول نگهداری حبوبات ، مدیریت و آموزش تغذیه
- نظرات ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط مدیران سایت منتشر خواهد شد.
- نظراتی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهد شد.
- نظراتی که به غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نخواهد شد.
ارسال نظر شما
مجموع نظرات : 0 در انتظار بررسی : 0 انتشار یافته : ۰