ویتامین ث
ویتامین ث (C) که نام شیمیایی اسید اسکوربیک (Ascorbic) می باشد برای تولید و حفظ کلاژن های سالم در بدن که باعث در کنار هم نگه داشتن سلولهای پوست، لثه ها و تاندون ها می شوند ضروری می باشد. همچنین ویتامین C به گلبول های سفید بدن برای مبارزه با عفونت ها کمک نموده و برای ترمیم بهتر و موثرتر زخم ها حیاتی می باشد.
ویتامین ث یک آنتی اکسیدان بوده و میتواند از آسیبهای رادیکالهای آزاد را که باعث شروع پدیده پیری سلولها و تغییرات سرطانی می شوند را خنثی نماید. ویتامین C در جریان خون گردش نموده و مقدار زیادیِ آن از طریق ادرار از بدن خارج می شوند.
مقدار مورد نیاز روزانه ویتامین C برای افراد بزرگسال ۶۰ میلیگرم یعنی معادل یک لیوان آب پرتقال می باشد. مصرف ویتامین C روزانه تا ۳ هزار میلیگرم در کوتاه مدت و تا ۲ هزار میلیگرم در طولانی مدت باعث بروز هیچ خطری نمی شود. متخصصین تغذیه توصیه میکنند که افراد روزانه ۴۰۰ تا ۱۰۰۰ میلیگرم ویتامین C مصرف نمایند.
هشدار در مورد ویتامین ث
مصرف مقادیر زیاد ویتامین C در افرادی که کلیه شان استعداد سنگ سازی دارد توصیه نمی شود.
موارد استفاده درمانی از ویتامین ث
آب مروارید: نشان داده شده است که مصرف مکمل های ویتامین C باعث کاهش خطر ایجاد آب مروارید چشم میشود. افرادی که دچار آب مروارید هستند در صورتی که ۳۵۰ میلی گرم ویتامین ث به مدت دو هفته مصرف نمایند بهبود قابل توجهی در بینایی شان ایجاد میشود.
تبخال: افرادی که به طور مکرر تبخال میزنند در صورتی که روزانه ۱۰۰۰ تا ۲۰۰۰ میلی گرم ویتامین C مصرف نمایند ممکن این مشکل در آن ها عود نکند.
التیام زخم ها: افرادی که روزانه ۲۰۰ تا ۲۵۰ میلی گرم ویتامین ث مصرف میکنند بعد از عمل جراحی زودتر جراحاتشان بهبود می یابد. همچنین التیام زخم بستر و خونریزی از لثه ها در افرادی که روزانه ۲۵۰ تا ۵۰۰ میلی گرم ویتامین ث مصرف می کنند بهتر خواهد بود.
عفونت ها: مکمل های ویتامین C ممکن است باعث افزایش توانایی سیستم ایمنی بدن در مبارزه با عفونت های ویروسی و باکتریایی شود و برای مثال طول مدت سرماخوردگی را کاهش دهد.
کمبود ویتامین ث میتواند باعث بروز مشکلات و بیماری های زیر شود:
ابتلاء مکرّر به سرماخوردگی ها و انواع عفونتها
کم شدن انرژی
کبود شدگی آسان پوست
خونریزی از بینی
کند شدن التیام زخم
ایجاد جوش های قرمز در پوست
غذاهای سرشار از ویتامین ث
در ۱۰۰ گرم از مواد غذایی زیر، مقدار ویتامین C برابر است با:
فلفل سبز ۱۲۰ میلی گرم
بروکلی ۸۷ میلی گرم
توت فرنگی ۷۷ میلی گرم
کیوی ۵۹ میلی گرم
پرتقال ۵۴ میلی گرم
کاهو ۴۹ میلی گرم
برچسب ها :اسید اسکوربیک
- نظرات ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط مدیران سایت منتشر خواهد شد.
- نظراتی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهد شد.
- نظراتی که به غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نخواهد شد.
ارسال نظر شما
مجموع نظرات : 10 در انتظار بررسی : 3 انتشار یافته : ۷