اصول و شرایط نگهداری نان
اصول و شرایط نگهداری نان – هدف از نگهداری مواد غذایی جلوگیری از فساد یا به تعویق انداختن آن است تا مواد غذایی بتوانند برای مدت معینی قابل مصرف باشند.
اصول و شرایط نگهداری نان:
نان یکی از قدیمی ترین غذاهایی است که مصرف روزمره دارد و همیشه دروعده های غذایی به همراه غذا مصرف می شود. بنابراین روشهای نگهداری و مصرف صحیح آن بسیار مهم می باشد. در زیر نکات مهمی در این زمینه آورده شده است.
اصول و شرایط نگهداری نان ،و نکات مهم در مصرف نان
• نان هایی بسته بندی شده بدون مجوز را از سوپرمارکت ها نخرید.
• نان های سوخته و یا بیات شده مصرف نشود. درنان هایی که سوخته اند و خیلی برشته شده اند سم آکریل آمید وجود دارد که می تواند اثرات سوء بر سلامتی داشته باشد.
• نان ها حاوی جوش شیرین و نمک زیاد را نخورید. جوش شیرین یکی از افزودنی های غیر مجاز است که برای ور آمدن و پف کردن نان وسفید شدن ظاهر نان ممکن است استفاده شود. استفاده ی بیش از حد از جوش شیرین، سبب بیات شدن نان، افزایش ضایعات نان، کاهش عطر و طعم نان و مانع جذب کلسیم، آهن و روی میشود. همچنین باعث نفخ، عوارض گوارشی، چسبیدن نان به دندان و ورم و زخم معده می شود.
• قرار دادن نان در یخچال از کپک زدن نان جلوگیری می کند ولی باعث بیات شدن نان می شود بنابراین جهت جلوگیری از بیات شدن نان، آن را در فریزر نگهداری کنید.
• ضایعات نان در محلی خشک به گونه ای نگهداری شود که کپک نزند.
• از تحویل نان خشک کپک زده به افراد دوره گرد خودداری شود. چون نان خشک کپک زده حاوی آفلاتوکسین بوده و موجب بیمار شدن دام ، طیور و آلوده شدن شیر و تخم مرغ و در نتیجه بیمارشدن انسان از طریق ایجاد سرطان بویژه سرطان کبد می گردد. بنابراین نان کپک زده برای جلوگیری از وارد شدن آفلاتوکسین به زنجیره غذایی، در سطل زباله انداخته شود.
اصول و شرایط نگهداری نان و روش های معمول نگهداری نان
• نان تازه و داغ ابتدا برای مدت کوتاه در دمای محیط خنک شده ، بعد بسته بندی شود. اگر نان به صورت داغ بسته بندی شود، به علت کپک زدگی و فساد سریع نان ، غیر قابل مصرف شده و ضایعات نان را افزایش می دهد.
• نان های خنک شده در پارچه یا کیسه نایلونی نگهداری شود.
• می توانید نان ها را برش داده و در اندازه های مناسب بسته بندی نموده وسپس آنها را منجمد کنید.
• از بسته بندی کردن نان های داغ در کیسه های نایلونی خودداری شود.
• از خرید بیش از حد نان خودداری کرده و نان همیشه تازه مصرف شود.
روش های جلوگیری از بیاتی نان
• نگهداری نان در فریزر
• استفاده از ترکیبات افزودنی مفید به خمیر نان مثل شیر
• بسته بندی کردن نان
اصول و شرایط نگهداری نان ،و مدت زمان نگهداری نان و محصولات آردی
نوع ماده غذایی | مدت زمان نگهداری در یخچال | مدت زمان نگهداری در فریزر | |||
---|---|---|---|---|---|
نان | کمتر از یک هفته | 3 ماه | |||
نان فانتزی | یک هفته | 3 ماه | |||
بیسکویت/ کلوچه خانگی | یک هفته دردمای اتاق | 3 ماه | |||
شیرینی خامه ای | 3تا5 روز | 3 ماه | |||
کیک خامه ای | 4تا5 روز | 3 ماه |
نکته: سعی شود شیرینی و کیک خامه ایی زودتر مصرف شده و به مدت طولانی در فریزر نگهداری نشود چون ممکن است بافت آن آسیب ببیند.
برچسب ها :مراقبت و نگهداری انواع نان
- نظرات ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط مدیران سایت منتشر خواهد شد.
- نظراتی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهد شد.
- نظراتی که به غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نخواهد شد.
ارسال نظر شما
مجموع نظرات : 0 در انتظار بررسی : 0 انتشار یافته : ۰